02/09/2021 u 17:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пензионери КАП-а задовољни састанком са представницима Министарства

Из Министарства су састанку присуствовали Рената Милутиновић и Тихомир Милатовић. Они су нам казали да то не зависи само од њих и да су они дио комисије,м навео је Раковић у саопштењу

Преговарачки тим пензионера Комбината алуминијума (КАП) задовољан је састанком са представницима Министарства економског развоја јер постоји, како су рекли, позитивна намјера да се ријеши деценијски проблем радника рударске и металске индустрије, преноси портал РТЦГ.

Представници пензионера КАП-а, Никола Раковић и Радојица Томић, казали су да су на састанку добили искрена увјеравања да ће се у рјешавању тог проблема, приликом припреме доношења закона, водити рачуна о реализацији њихових захтјева.

--Из Министарства су састанку присуствовали Рената Милутиновић и Тихомир Милатовић. Они су нам казали да то не зависи само од њих и да су они дио комисије- навео је Раковић у саопштењу.

Он је казао да су састанак, који је трајао скоро три сата, планирали представници Министарства економског развоја.

-Састанак је планиран ради пречишћавања спискова и броја пензионера, који имају право на отпремнине, како се неко не би изоставио или био два пута на списку, да се неко ко је примио отпремнине не нађе поново на списку, као и да се сачини списак преминулих пензионера и оствари контакт са њиховим фамилијама, са чиме се у потпуности слажемо- рекао је Раковић.

Он је навео да су представницима Министарства понудили њихову комплетну документацију на основу које треба разврстати све наведено, док су на себе преузели обавезу да среде све у вези са преминулим пензионерима јер имају све податке.

-Не можемо а да не истакнемо да је новина у раду Министарства да они нас позивају, а не да им се ми обраћамо захтјевом за пријем. Без жеље да их не урекнемо у њиховом новом начину рада, чини нам се да ово слути на добро, јер нема тога ко може то да препозна као ми послије осам година- рекао је Раковић.

Он је казао и да су на састанку упитани да ли постоји икаква могућност престанка њиховог мирног протеста испред Скупштине и одустајања од намјере радикализације.

-Одговорили смо да о томе одлучује збор пензионера, а да ћемо њихову искрену молбу предочити 15. септембра на скупу када настављамо са мирним протестима и пратити реализацију наших захтјева- рекао је Раковић.

Бивши радници КАП-а, њих 420, који су у другој половини 2013. године били приморани да напусте компанију због покретања стечаја, неколико година чекају исплату отпремнина, од када се редовно окупљају у знак протеста. Ради се о отпремнинама у износу од 5,45 милиона еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:42