/ - POKRET EVROPA SAD
15/08/2024 u 16:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

PES: Milatović o penzijama ne govori istinu, dok i dalje ćuti za dodjelu državljanstva Ramaju

Nakon što se ispostavilo da je Jakov Milatović pokazao neznanje ili ne govori istinu o penzijama, očekujemo da prekine višednevno ćutnje za dodjelu državljanstva Ramaju, jer je to pitanje koje mu jeste u ustavnim nadležnostima, kao članu Savjeta za odbranu, saopštio je Pokret Evropa sad.

- Počasno državljanstvo koje je kosovskom biznismenu uručio tadašnji premijer Abazović, samo četiri dana prije smjene na premijerskoj poziciji, jeste indikator da osim bezbjednosnog aspekta, postoje i elementi korupcije. Pogotovo je sve dodatno zabrinjavajuće, ako je Abazović crnogorskim pasošem častio osumnjičenog Ramaja za kojeg se u medijima tvrdi da je na Kosovu ostavio dugove, dok je u Crnoj Gori osumnjičen za višemilionsku utaju poreza.  Takvom licu je Milatovićev koalicioni partner po hitnoj proceduri isporučio crnogorski pasoš, dok uporno pokušava da kriminalizuje sve one, koji na ovaj skandal ukazuju - navodi PES.

Međutim, dodaju, iako je svima jasno da se Milatović odavno ne ophodi kao predsjednik svih građana, postaje očigledno koliko u ulozi političke marionete GP URA-e pokušava da svakodnevnim pitanjima Vladi skrene fokus sa kontroverznih radnji svojih koalicionih partnera.

Milatović: Ja pitam jedno, Vlada odgovara drugo

- Na svako pitanje Milatovića nije teško odgovoriti, osim što niko i dalje nema odgovor zašto Milatović toliko očigledno, čak i na svoju štetu štiti postupke Dritana Abazovića. Mnogi bi pomislili da se možda i sam Milatović upetljao u razne korupcionaške afere sa Abazovićem, pa mu je zbog toga i obaveza da ignoriše ova neugodna pitanja - zaključuje PES.

Ramaj na Kosovu ostao dužan 700.000, Crnoj Gori obećao 80 miliona

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 10:23