Фото: Твитер, РТЦГ
07/06/2021 u 16:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Почиње контрола поштовања Закона о фискализацији

Упутили су позив привредницима да приликом промета инсистирају на добијању фискализованих рачуна

Из Управе прихода и царина Црне Горе саопштено је да данас почињу контроле Закона електронске фискализације. То су објавили на свом Твитер налогу.

-Данас почињу контроле Закона електронске фискализације. Уз очекивања да ће обвезници добровољно испунити обавезу електронске фискализације, акценат инспекције на превентивном дјеловању и примјени казнених мјера код обвезника који не отклоне неправилности у пословању-написали су из Управе прихода и царина.

image

Фото: Твитер

Позвали су привреднике да приликом промета инсистирају на добијању фискализованих рачуна и фактура, јединих валидних докумената "који ће се признавати као дио пословне документације обвезника у пословању и приликом инспекцијског надзора".

-Рок за предају старих пореских регистар каса сервисерима истекао 1.јуна 2021.године. Подсјећање обвезницима да је у најкраћем року потребно очитати фискалну меморију на истима сходно прописима ради утврђивања стања оствареног промета до преласка на систем- објавила је Управа прихода и царина на свом Твитер налогу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:25