Голубовић поднио оставку / - Привредна комора
15/06/2021 u 13:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједник ПК Голубовић: Оставка лични чин

Знамо да ПК jесте самостална и независна институциjа коjа заступа опште интересе привредних субjеката, али је и по природи ствари – неодвоjиво везана за Владу. Нажалост, таj однос се промиjенио од краjа 2020. године, истакао је Голубовић

Предсједник Привредне коморе (ПК) Велимир Голубовић поднио је данас оставку на функцију. Он се обратио члановима управног одбора, руководству и запосленима.

Казао је да jе јавности познато да је Привредна комора у периоду коjи jе за нам била истински партнер институциjама, и да jе била важан ослонац у креирању владиних економских политика.

- Знамо да Привредна комора jесте самостална и независна институциjа коjа заступа опште интересе привредних субjеката, али смо и те како свjесни да jе она не само функционално, већ и по природи ствари – неодвоjиво везана за Владу.

Нажалост, таj однос промиjенио се од краjа 2020. године, и желим да искажем лични став да смо очекивали далеко бољу и садржаjниjу сарадњу из Владе - истакао је Голубовић.

Подсjетио је да од децембра прошле године ПК чека одговор за одржавање редовног годишњег састанка привредника са предсjедником и члановима Владе, на основу коjег привреда саопштава своjе виђење економских прилика и предлаже мjере за вођење економских политика.

- Данас видимо да jе половина године иза нас, а привредници ниjесу имали прилику да овдjе, у своjоj Комори, изнесу ставове о питањима због коjих она постоjи као кровна асоциjациjа привреде, и због чега jе законом постављена као институционални партнер Владе.

Паралелно са застоjем у комуникациjи и традиционално добрим односима, потекле су поруке са високих владиних адреса о наводно монопилизованом диjалогу са Владом од стране Привредне коморе у претходном периоду, те о наводноj политизациjи Коморе као институциjе - казао је Голубовић.

Каже да се, иако је лично имао наду да jе то можда изоловано мишљење и дио уобичаjене политичке реторике, са таквим порукама наставило.

- Као привредник и професионалац са 40 година радног искуства, коjи jе већ више од двиjе децениjе у органима Коморе, ту поруку сам, након свеобухватног сагледавања, морао доживjети лично, будући да jе моjе политичко опредjељење познато jавности.

Али сам данас због привредника, због цjелокупне jавности и због праведности коjоj заjеднички тежимо, у овом контексту дужан додати оно наjважниjе – да моjа политичка размишљања никада ниjесу била присутна у Привредноj комори, нити jе иjедан привредник из њених органа или пословне заjеднице могао то осjетити. Исто тако могу казати и за запослене у Комори. А у времену коjе живимо – на ово сам посебно поносан - истакао је Голубовић.

Иако је свој посао, каже, обављао савjесно и професионално, у наjбољем интересу институциjе коjу представља – одлучио је да таj интерес, а посебно општи интерес привредника, стави изнад интереса професионалне кариjере.

- Због тога данас скраћуjем своj мандат на мjесту предсjедника Привредне коморе, што jе jеднако подношењу оставке, уз истовремено остављање прописаног времена да се у законитоj процедури изабере нови предсjедник - истиче Голубовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:14