/ - Фото: Пољопривредни сајам Нови Сад
24/09/2021 u 15:07 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Представници МПШВ у Новом Саду на пољопривредном сајму

Са асоцијацијама произвођача разговарано је о успјешним моделима удруживања и организације кластера

У Новом Саду је одржан међународни пољопривредни сајам који је окупио велики број излагача пољопривредне механизације, опреме за пољопривреду, представника државних институција и других субјеката укључених у овај сектор. Међународни пољопривредни сајам је највећи сајамски догађај у Србији и један од највећих у Европи у области пољопривреде. Незаобилазно је мјесто за пољопривреднике и професионалну публику којој је пољопривреда фокус интересовања. 

Земља партнер овогодишњег Пољопривредног сајма је Република Чешка, а посјетиоци су имали прилику да се сретну и са привредницима из Италије, Холандије, Мађарске, Шпаније, Босне и Херцеговине, Белорусије, Пољске и Русије.

У склопу посјете државни секретар мр Небојша Величковић и начелник дирекције за сточарство Ранко Богавац, остварили су више разговора са представницима више компанија који дистрибуирају различиту пољопривредну опрему, као и института који производе сјеменски материјал. 

Са асоцијацијама произвођача разговарано је о успјешним моделима удруживања и организације кластера. 

Такође, сајам су посјетили и многи пољопривредни произвођачи из Црне Горе, који су исказали спремност да осавремењавају и интензивирају своју производњу у чему ће их кроз своје мјере подржати Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:40