/ - Милојко Спајић
06/12/2021 u 14:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Представници свих буџетских јединица сјутра о буџету

Из Скупштине су закључили да је финансијска одрживост један од најважнијих сегмената у функционисању сваке државе

Конференција о буџету, на којој ће представници свих буџетских јединица изнијети своје виђење и аргументе поводом планираног буџета, одржаће се сјутра у Скупштини.

- Конференција ће бити прилика да први пут у историји црногорског парламента, представници буџетских јединица изложе своје ставове и овом високом дому и укупној јавности пруже додатна објашњења у односу на Предлог закона о буџету за наредну годину, о којем се расправа очекује средином децембра- наводи се у саопштењу Скупштине.

Конференција ће почети у 11 сати, а позвани су да присуствују министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић и предсједник Одбора за економију, финансије и буџет, Владимир Јоковић.

- Имајући у виду да је Скупштина, по мишљењу еминентних невладиних и међународних организација, најтранспарентнији и најотворенији парламент у региону Западног Балкана, укључујући ту и парламенте Хрватске и Словеније, предсједник Скупштине Алекса Бечић одлучио је да учини додатан искорак који ће значити допринос да и други државни органи унаприједе транспарентност, отвореност и јавност рада- наводи се у саопштењу.

Бечић је донио одлуку да у процесу усвајања буџета за наредну годину, а прије сједнице на којој ће се расправљати о предлогу тог акта, организује Конференцију представника свих буџетских јединица, који ће изнијети своје виђење и аргументе поводом планираног буџета, нарочито у односу на финансијска средства која су опредијељења за њихову буџетску јединицу.

Из Скупштине су закључили да је финансијска одрживост један од најважнијих сегмената у функционисању сваке државе, односно правилно и праведно планирање и трошење буџетских средстава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:10