/ - фото: Министарство економског развоја
26/11/2021 u 15:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прилика за младе предузетнике да стекну искуство у иностранству

Европска унија већ 12 година спроводи програм прекограничне размјене „Ерасмус за младе предузетнике“

Европска унија већ 12 година спроводи програм прекограничне размјене „Ерасмус за младе предузетнике“, који новим или будућим предузетницима даје прилику да бораве у иностранству и уче од искусних колега. Право да се пријаве имају и предузетници из Црне Горе, који то могу урадити преко онлине платформе www.erasmus-entrepreneurs.eu било када, с обзиром на то да је позив увијек отворен.

- Програм је детаљније представљен током Инфо дана, који су у ЕУ инфо центру организовали Европска унија у Црној Гори и Агенција за локалну демократију, у сарадњи са Министарством за економски развој и Унијом младих предузетника. Амбасадорка Европске уније у Црној Гори Оана Кристина Попа је том приликом истакла да Ерасмус за младе предузетнике подржава нове бизнисе у круцијаној фази њиховог развоја и помаже им да расту- наведено је саопштењем.

Црна Гора је члан програма од 2015. године и до сада су наши предузетници претежно боравили у Шведској, Њемачкој и Шпанији. Из угла државе, за овај програм је задужено Министарство  економског развоја.

Љиљана Белада из Министарства економског развоја казала је да се ЕYЕ спроводи у 45 земаља, што значи да наши предузетници могу боравити или бити домаћини предузетницима из свих ових земаља. То су свакако све земље чланице ЕУ, земље кандидати, али и Канада, Америка, Сингапур, Израел, Тајван, Јужна Кореја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:14