/ - фото: ПКЦГ
27/01/2022 u 15:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Привредна комора: Праксе које ФИНА реализује су одлична смјерница

Делегација Привредне коморе током службене посјете Хрватској имала је више садржајних састанака и са руководством Финансијске агенције Хрватске

Делегација Привредне коморе Црне Горе на челу са предсједницом Нином Дракић током службене посјете Хрватској имала је више садржајних састанака и са руководством Финансијске агенције Хрватске (ФИНА).

ФИНА је лидер на подручју пружања финансијских и електронских услуга тамошњој привреди и јавним тијелима, са традицијом дугом неколико деценија у овој области.

Предсједница Дракић са сарадницима интересовала се око могућности и поступака увођења електронских и дигиталних услуга, те одговарајућих регистара у црногорски систем привредних и пословних субјеката.

- Добре праксе и позитивна искуства које ФИНА реализује на принципима релевантних стандарда и директива ЕУ, представљају одличну смјерницу за ширење спектра услуга у црногорском привредном систему, што је један од наших циљева. Једна од првих могућности за разматрање је и услуга електронске регистрације код оснивања предузећа - саопштено је из Привредне коморе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 05:53