Radnici Košute / - RTV CETINJE
15/07/2024 u 14:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Protest radnika Košute: Poručuju da neće odustati

Bivši radnici cetinjske „Košute” zaustavili su danas saobraćaj između Cetinja i Podgorice, u mjestu Kruševo ždrijelo, zahtijevajući od Vlade da im se, između ostalog, isplate zaostale zarade.

Iako je prvobitno najavljeno da će blokada puta trajati sat vremena, policija je dozvolila da put blokiraju od 11.30 do 12.00 sati. Radnici su se uprkos tome okupili u 11 sati i protestovali pored puta, ističući da će i pored visokih temperatura istrajati u namjeri da ostvare svoja prava, prenosi RTV Cetinje.

Ni nakon gotovo pet mjeseci otkako su počeli sa blokadama puta, nema odgovora od nadležnih, kazala je predstavnica radnika Dijana Vujović, podsjetivši još jednom da radnici Košute nijesu isplaćeni iz stečajne mase.

Ona je pozvala premijera Milojka Spajića, potpredsjednika Vlade Nika Đeljošaja i ministarku rada i socijalnog staranja Naidu Nišić da u Privrednom sudu provjere njihove navode.

Vujović je još jednom naglasila da ni aktuelna, ni sve prethodne Vlade nijesu imale sluha za njihov problem, ali da ih to neće obeshrabriti.

Sljedeći protest bivših radnika Košute biće održan u ponedjeljak, a vrijeme početka protesta odnosno blokade puta Cetinje – Podgorica još uvijek nije poznato.

Bivši radnici Košute: Ostaćemo na magistrali dok god bude moguće

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

04. septembar 2024 03:06