/ -Фото: ЦБЦГ
30/07/2021 u 16:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Први ЦБЦГ Фин Тек Хекатон: Будућност дигиталних банкарских и платних сервиса

Пријава за хакатон ће бити доступна од 1. септембра до 15. октобра 2021.

Централна банка Црне Горе, у сарадњи са ICT Cortexom и Удружењем банака Црне Горе организује први ЦБЦГ FinTech Hackathon на тему „Будућност дигиталних банкарских и платних сервиса у Црној Гори“. 

ЦБЦГ FinTech Hackathon, четрдесетосмочасовно екипно такмичење у креирању најбоље идеје у области финтецх-а, са посебним акцентом на дигитално банкарство и дигитална плаћања, биће одржан од 22. до 24. октобра 2021. године.

-Право учешћа на хакатону имају црногорски држављани који су укључени у пројекте који се тичу финтецх-а или имају иницијалну идеју о томе како би се ова област могла унаприједити. Жири ће од пристиглих пријава, одабрати пет тимова, сачињених од три до пет чланова, који ће добити могућност да се такмиче за награде. Три тима, која, по одлуци стручног жирија, презентују најбоље идеје, освојиће награде у износу од 3.000 еур за прву, 2.000 еур за другу и 1.000 еур за трећу награду-наводе из ЦБЦГ.

Пријава за хакатон ће бити доступна на линку од 1. септембра до 15. октобра 2021. године.

-Централна банка Црне Горе организацијом хакатона настоји да промовише и подстакне иновације у домену дигиталног банкарства, те да и на овај начин да свој допринос финансијској едукацији у области дигиталних банкарских и платних сервиса. ЦБЦГ Финтецх Хацкатхон такође има за циљ да подстакне креативне и иновативне идеје за примјену савремених технологија у банкарском пословању, са посебним фокусом на домен отвореног банкарства и платних услуга-поручујуи из ЦБЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:23