Јово Рабреновић / - Јово Рабреновић
29/09/2021 u 19:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рабреновић: Ујка Мики Спајић као главни лик у серији "Стижу долари"

- Догађаји се смјењују као на филмској траци и просто просјечан грађанин не стиже да схвати шта се то јуче десило и да сабере утиске а већ слиједи нови спектакли скоро па епских димензија, наводи он.

“Понекад чујем да је свијет позорница и да сватко добива по заслузи” ријечи су то великог рокера Бранимира Џонија Штулића, али он сигурно није имао на уму Црну Гору и њен друштвено-политички контекст у којем ми већ годину дана живимо, поручио је потпредсједник Либералне партије Јово Рабреновић.

 - Да је Црна Гора позорница на којој се сваког дана премијерно изводе разне представе у извођењу истог глумачког ансамбла Владе Црне Горе са гостујућим глумачким великанима, то нам је познато, али да су ти игрокази без икаквог елементарног квалитета и да се сваки од њих завршава на поразан начин за цјелокупну нацију то нијесмо могли ни да наслутимо у данима њиховог формирања. Догађаји се смјењују као на филмској траци и просто просјечан грађанин не стиже да схвати шта се то јуче десило и да сабере утиске а већ слиједи нови спектакли скоро па епских димензија, наводи Рабреновић.

Према његовим ријечима, најновији перформанс је јуче извео министар финансија и социјалног старања којег народ већ од милоште прозва “Ујка из Америке” јер, како додаје, очигледно је оставио јак утисак на јавност која га је отворених уста слушала како нам обећава да ће чим прије, скоро па у наредних пар мјесеци стићи нови животни стандард по мјери Европљана са Западног Балкана.

- А наш Ујка као и сваки ујка кад се враћа из печалбе и доноси велике кофере пуне грандиозних обећања, воли да направи прави шоу и да се представи као спаситељ и обновитељ свега уништеног. Само је наш Ујка заборавио да, у силним самохвалама и трактатима економског прогреса који спрема, помене оно задужење од милијарду еура које је направио а да није ни ступио на мјесто шефа финансија, ваљда га је понио тренутак славопојке па није стигао да то саопшти - додао је Рабреновић.

Како је истакао, исти актер је имао бриљантну ролу на почетку свог мандата када је обећао да ће гашењем црногорског симбола компаније Монтенегро Аирлинес формирати нову која ће коштати нула еура и доније исти приход држави као наш култни Монтенегро Аирлинес.

 - Како се завршила та епизода свима нам је познато али нам није још јасно колико ћемо дуго отплаћивати његове улоге акономског натуршчика. Та нова авио-компанија То Монтенегро, је успјела да за пола године направи дуг од 1,5 милиона еура и да нас до до сада већ кошта 30 милиона еура. Него да се вратимо садашњем тренутку и новим авантурама нашег омиљеног министра. Само пар дана прије његовох месијанског преса, Ујка Мики како сам себи тепа, је као сваки заљубљеник у постојбину прво обишао свој родни град Пљевља и тамо саопштио ни више а ни мање него да је договорено пола милијарде инвестиција у Пљевља и 1.000 нових радних мјеста тако да ће град под Обровом постати "мали Манчестер" - навео је он.

Рабреновић је подсјетио да је послије пар дана министар је обишао и политичко-црквени скуп и тамо наравно, као ни остатак његове владе непоштујући мјере које су управо они донијели поздравио новог намјесника.

 - Пакет који је Ујка Мики представио је онај исти који је спремио да буде лансиран послије оснивачке конвенције његове партије у формирању и који је требао да буде нови Маршалов план, а који се у међувремену због заоштравања политичке ситуације и губитка позиција пласирао јавности као Ујка Микијев план, опстанка експертских министара. На крају остаје само да се присјетимо великана Шекспира и његове чувене мисли “Живот је позорница на којој свако игра своју улогу”, али да при том имамо на уму да је нама умјесто шекспирових дјела много реалније да у наредном периоду одгледамо политичку верзију култне серије наших сјеверних сусједа “Стижу долари” јер као да је њен сценарио писан према садашњем извођењу Ујка Микија и осталих актера наше експертске владе - закључио је Рабреновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 15:18