Prva vožnja feribotom / - SVETLANA ĆETKOVIć
29/06/2024 u 11:01 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Radulović: Feribot će rasteretiti saobraćaj i doprinijeti razvoju turizma

Brodska linija Budva-Dubrovnik će doprinijeti razvoju turizma ali ću rasteretiti saobraćaj između Herceg Novog i Dubrovnika, kazao je ministar saobraćaja Filip Radulović na prvoj vožnji feribota Antonija od Budve prema Dubrovniku.

On je podsjetio da je liniju najavio u januaru i da je saradnjom Ministarstva saobraćaja, Morskog dobra i Ministarstva urbanizma i prostornog planiranja linije puštena ovog ljeta.

On je najavio tender za most preko Šćepan polja koji će povezati Crnu Goru i BiH, otvaranje morske linije Bar-Ankona 9. Jula i otvaranje zajedničke željezničke stanice Crne Gore i Srbije.

Počela sa radom brodska linija Budva - Dubrovnik

Direktor Morskog dobra Mladen Mikijelj je kazao da će ova brodska linija povezati dva divna grada, na Jadranskoj obali.

- Jedna sjajna ideja koja je nekako krenula u januaru mjesecu. Da bi se ova ideja realizovala, morali smo vratiti povjerenje građanima. To smo uradili za nekih mjesec dana. Tada im saopšili da će građani imati komunalne vezove i da ćemo za nekih mjesec dana krenuti sa ovom morskom linijom kazao je Mikijelj. Mnogi su misliti da je to samo priča pred izborima koje su se desili u budućnosti. Evo danas vidimo da to nije bilo, dodao je on.

Izvršni direktor "Kompasa" Bojan Aljinović je kazao da mu je zadovoljstvo što ta kompanija vozi na liniji od Budve do Dubrovnika i da se nada da će linija voziti dugo.

On je ponovio da je cijena u jednom pravcu 55, u oba 69, a da je za djecu do sedam godina popust.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. jun 2024 11:01