/ Стијовић и Бачховски
14/09/2021 u 09:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Размјена знања о коришћењу ИПАРД средстава и увођењу ИАЦС система

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стијовић састао се са македонским директором Агенције за финансијску подршку у пољопривреди и руралном развоју Никицом Бачховским

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стијовић и државна секретарка Николина Мишнић данас су у склопу званичне посјете Сјеверној Македонији одржали састанак са директором Агенције за финансијску подршку у пољопривреди и руралном развоју Никицом Бачховским и сарадницима.

На састанку се разговарало о унапређењу међусобне сарадње и помоћи у развоју и јачању административне структуре, као и повец́ању апсорпције средстава из националног буџета и буџета ЕУ. 

- Заједничка прошлост, географска близина и досадашње позитивно искуство у нашој сарадњи гаранција су успјешне сарадње у будућности. Имамо много тога да научимо из институционалног сјећања ваших служби, а са обзиром да сте међу најуспјешнијим државама у коришћењу међународних средстава и доброј организацији на овом пољу, надамо се да ваша подршка кроз стручну помоћ Црниј Гору током наше реформе и јачања капацитета неће изостати - истакао је Стијовић.

Бачховски је казао да интензивирање комуникације на политичком и техничком нивоу отвара нове могућности за размјену искустава и узајамну помоћ на путу ка ЕУ за обје земље.

- Република Сјеверна Македонија преко Агенције за финансијску подршку у пољопривреди и руралном развоју већ дуже време спроводи ИПАРД програм. Најбољи доказ да и институција и држава имају капацитете за успјешну имплементацију је потпуно кориштење расположивих средстава одобрених од стране ЕУ, кроз програм ИПАРД 2. Потврда да смо лидер у региону по коришћењу средстава ИПАРД 2 стигла је из Дирекције за пољопривреду ЕУ- рекао је Бачховски.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:11