Upravna zgrada Rudnika uglja / - FOTO: RUDNIK UGLJA PLJEVLJA
23/09/2024 u 15:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Rudnik uglja: Radom do pozitivnog mišljenja DRI i za usklađenost poslovanja

Sve nadležne službe i novi menadžment Rudnika uglja učiniće sve kako bi pojačali kontrolu i ispravili odstupanja i neusklađenosti nastale tokom prošle godine, saopšteno je iz kompanije povodom izvještaja Državne revizorske institucije (DRI).

Iz Rudnika uglja su naveli da će uskladiti poslovanje u cilju jačanja dobrog i transparentnog korporativnog upravljanja.

DRI je danas dala pozitivno mišljenje na reviziju godišnjeg finansijskog izvještaja, ali i negativno mišljenje na reviziju usklađenosti poslovanja Rudnika uglja za prošlu godinu.

- Cilj novog menadžmenta je upravo da novim projektima, u skladu sa preporukama DRI, poveća ulaganja namjenskih rezervisanih sredstava za rekultivaciju površina Rudnika, što nije bio slučaj u prethodnom period - navodi se u saopštenju.

DRI dala negativno mišljenje na usklađenost poslovanja Rudnika uglja

Takođe, novom sistematizacijom koja je spremna, svi ugovori o radu zaključivaće se u skladu sa odredbama Zakona o radu, kao i dijela koji se odnosi na obavezu javnog oglašavanja.

- Rudnik uglja će tako, do kraja oktobra i shodno zahtjevu, dostaviti DRI Plan aktivnost za realizaciju datih preporuka, kao i pripremiti izvještaj o realizaciji preporuka krajem prvog kvartala naredne godine - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 15:14