Ekonomski fakultet / - SRDJAN BOLJEVIC
06/12/2023 u 08:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Saradnja Ekonomskog fakulteta i CUP-a: Zajedno će kadrovski obogaćivati tržište rada

U sklopu sprazuma će biti organizovane zajednički projekti,, radionice, promocije i stručne prakse za studente

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore i Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) potpisali su Memorandum o saradnji.  Potpise na dokument stavili su dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Mijat Jocović i prof. dr Vasilije Kostić u ime Crnogorskog udruženja poslodavaca.

Jocović je izjavio da je Memorandumom obogaćena zajednica Ekonomskog fakulteta za jednog novog respektabilnog člana.

- Ono što mi na Ekonomskom fakultetu vidimo kao poseban doprinos saradnje sa CUP-om jeste da pokušamo da ohrabrimo naše studente da karijeru ne započinju isključivo u javnom sektoru, nego da razmisle i da se ohrabre da svoju karijeru započnu u privatnom sektoru i da promovišemo preduzetništvo i biznis - istakao je on.

Potpisnice Memoranduma imaju zajedničke interese u oblasti razvoja i unapređenja kadrova u oblasti ekonomije i ovim sporazumom su utvrdili osnove za međusobnu poslovno-tehničku saradnju.

- Ovaj fakultet je jedna od najviših i najreferentnijih institucija crnogorskog obrazovnog sistema. Niti razvijenog društva, niti razvijene ekonomije nema bez uspostave tijesne saradnje između visokoškolskih, naučnih institucija i poslodavačkih organizacija kakva je u ovom slučaju Crnogorsko udruženje poslodavaca koje objedinjuje najveće firme iz oblasti privređivanja u Crnoj Gor - istakao je Kostić.

Cilj Memoranduma je kadrovsko bogaćenje tržišta radne snage, a u sklopu sprazuma će biti organizovane zajednički projekti,, radionice, promocije i stručne prakse za studente.

Jovocić je saopštio da je Ekonomski fakultet ponudio jedan projekat praktične nastave, i da će studenti koji obavljaju praksu u okviru Ekonomskog fakulteta obavljaju praksu u respektabilnim kompanijama koje su članice Crnogorskog udruženja poslodavaca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 19:56