са састанка / - са састанка
15/12/2021 u 14:28 h
Vitomir ŠpanjevićVitomir Španjević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сарадњу продубити у свим областима заштите животне средине

Митровић је амбасадора Масленикова упознао са организацијом и начином рада Министарства и предочио му пројекте и области од заједничког интереса

Министар екологије, просторног планирања и урбанизма, Ратко Митровић и амбасадор Руске Федерације у Црној Гори, Владислав Маслеников одржали су састанак на којем су размијенили мишљења и искуства Црне Горе и Русије у области заштите животне средине, са посебним освртом на климатске промјене, енергију и енергетску транзицију.-саопштили су из Бироа за односе с јавношћу овог министарства.

Митровић је амбасадора Масленикова упознао са организацијом и начином рада Министарства и предочио му пројекте и области од заједничког интереса.

- Русија има 44 национална парка и огромно искуство у управљању истима које би нам било од велике користи - навео је Митровић.

Додатно, министар је истакао да је на иницијативу Министарства екологије отпочео пројекат Солари 3000+ који је дао импулс енергетској транзицији у Црној Гори, а с обрзиром на велико искуство, али и руске ресурсе у области енергије, сарадњу је могуће успоставити и на том пољу.

С тим у вези учесници састанка су се договорили да размотре могућност потписивања меморандума о заједничкој сарадњи.

Како је истакао амбасадор Маслеников, наше двије земље су историјски повезане, те је размјена знања и искустава процес који би требало да се одвија непрекидно.

Амбасадор Маслеников је, у свјетлу климатских промјена и енергетске транзиције, министру предочио да ће Русија тежити карбонској неутралности до 2060. године, и да Русија велику пажњу и значај посвећује својим шумама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:19