Са састанка / - Управа прихода
23/11/2021 u 12:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Састанак представника Управе прихода и царина и Петрол Црна Гора МНЕ доо

Поред чињенице да jе Петрол Црна Гора претежно увозник, на састанку jе било риjечи и о њеном друштвеноодговорном пословању и поштовању права запослених, наводи се у саопштењу

В.д. директорице Управе прихода и царина Црне Горе мр Милена Петричевић и њени сарадници одржали су састанак са представницима Петрол Црна Гора МНЕ доо, извршним директором Тадеj Зорjаном, руководиоцем службе набавке и продаjе г. Драганом Бошковићем, вођом програма људских ресура гђом Боjаном Бошковић, као и са министарком савjетницом амбасаде Словениjе у Црноj Гори гђом Петром Градишек, саопштено је из Управе прихода и царина.

Менаџмент Управе прихода и царина Црне Горе jе на почетку састанка исказао задовољство због чињенице да jе Петрол Црна Гора МНЕ доо од свог оснивања на такозваноj биjелоj листи пореских обвезника. За период од 2009. до 2021. године по основу плаћених пореза и акциза држава jе приходовала преко 470 милиона еура. Поред чињенице да jе Петрол Црна Гора претежно увозник, на састанку jе било риjечи и о њеном друштвеноодговорном пословању и поштовању права запослених сходно гранском колективном уговору за енергетику.

Извршни директор Петрола ЦГ Зорjан истакао jе проблем чекања цистиjерни, посебно у љетњим мjесецима због фреквенциjа током туристичке сезоне, што као посљедицу има смањени, успорени проток акцизне робе. Нагласио jе да проблем датира jош од 2013. године и да су на више адреса тражили адекватно рjешење како би постигли темпо убрзаног царинског поступка и остварили бржи промет роба и услуга.

Конструктивним предлозима менаџмент Управе прихода и царина Црне Горе и размjеном расположивих података на данашњем састанку дошло jе до модела поjедностављења царинског поступка коjи jе прихватљив.

Наглашено jе да jе Управа прихода и царина Црне Горе отворена за сва питања и сугестиjе у циљу подизања услуга на виши ниво.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 23:52