/ Борис Мугоша
10/07/2021 u 14:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД: На ставке рачуна за струју не плаћати ПДВ

Како се ПДВ, као порез на потрошњу, по природи ствари примјењује на испоручену робу или услугу и плаћа га крајњи потрошач онда нема логике да се на наведене губитке обрачунава ПДВ, објавио је Мугоша

Посланици Социјалдемократа предали су у скупштинску процедуру Предлог Закона о допунама закона о ПДВ-у. Тиме предвиђају да се на ставке рачуна за електричну енергију, које се односе на губитке у преносном и дистрибутивном систему, не плаћа ПДВ.

Како је објавио на твитер налогу посланик Социjалдемократа Црне Горе Борис Мугоша, навео је да на тај начин, неукључивањем губитака у преносном и дистрибутивном систему у основицу за обрачун пореза, смањиће се износ рачуна за електричну енергију.

- На ставке постојећих рачуна, које се односе на губитке у преносном и дистрибутивном систему, се обрачунава ПДВ. Како се ПДВ, као порез на потрошњу, по природи ствари примјењује на испоручену робу или услугу и плаћа га крајњи потрошач онда нема логике да се на наведене губитке обрачунава ПДВ- објавио је Мугоша.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:19