/ - Фото: МЕК
18/10/2021 u 12:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сјутра истиче рок за пријаву на Јавни позив за подршку руралном туризму

При одабиру оних којима ће средства бити додијељена предност ће имати захтјеви који имају комерцијални потенцијал

Јавни позивом који укључује три мјере предвиђена је финансијска подршка која ће оснажити развој локалних и регионалних туристичких брендова у циљу боље промоције Црне Горе као дестинације, а са становишта све популарнијег руралног туризма.

-Мјере подршке имају за циљ пружање што бољих аутентичних искустава туристима кроз спој традиционалних вриједности које баштинимо, природних љепота које посједујемо и иновативних рјешења којима ћемо све више посвећивати пажњу-наводе из Министарства економског развоја.

Додају: "При одабиру оних којима ће средства бити додијељена предност ће имати захтјеви који имају комерцијални потенцијал, али још недовољно капацитета да се надмећу за финансијску подршку путем кредита и фондова".

-На овај начин, Министарство економског развоја жели да оснажи оне облике туризма који су се, посебно током пандемије, истакли као све популарнији код великог броја туриста из цијелог свијета-наводе они.

Програм укључује три мјере подршке и то:

- Организовање етно сајмова – укупна опредијељена средства за реализацију ове мјере износе 20.000,00 еура.

- Развој иновативних туристичких производа у руралним подручјима - укупна опредијељена средства за реализацију ове мјере износе 30.000,00 еура.

- Унапређење квалитета услуга и понуде у руралном туризму - укупна опредијељена средства за реализацију ове мјере износе 50.000,00 еура.

Један од циљева ових мјера је и превазилажење сезоналности, али и јачање недовољно развијене понуде у неким дијеловима Црне Горе.

Више детаља заинтересовани могу пронаћи на сајту Министарства економског развоја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:06