/ - Са догађаја
17/01/2022 u 11:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спајић и Милатовић: Циљ је да убрзамо динамику напретка наше државе

Црногорски министри се састали са министром економије УАЕ

Министри економског развоја и финансија и социјалног старања, мр Јаков Милатовић и мр Милојко Спајић са сарадницима састали су се, током званичне посјете Дубаију, са министром економије у Влади Уједињених Арапских Емирата (УАЕ), Абдула Бин Тоук Ал Маријем.  

На састанку је разговарано о могућностима побољшања сарадње држава и указано да је Влада Црне Горе посвећена економском развоју, чији је крајњи циљ побољшање животног стандарда грађана и то на одрживим принципима који ће гарантовати дугурочну стабилност јавних финансија.

Министар економије у Влади УАЕ је изразио задовољство што ће та земља бити партнер на Инвестиционом форуму који Црна Гора организује 7. фебруара, у оквиру обиљежавања Националног дана на Еxпо 2020. Црногорска делегација, предвођења министром Милатовићем, добила је позив да учествује на Годишњој инвестиционој конференцији крајем марта у Дубаију.

Министар Спајић је указао на значај инвестиционе сарадње. Он је нагласио да су Црној Гори приоритет развој и бољи животни стандард грађана, што се већ сада обезбјеђује кроз економску реформу “Европа Сад!”. На састанку је било ријечи и о пословању након пандемије вируса корона, као и о улози блокчејн технологије.

-Овдје сте константно окружени људима који имају визију и то је оно што је Црној Гори одувијек потребно, циљ нам је да убрзамо динамику напретка наше земље- изјавио је Спајић.  

Министар Милатовић је најавио интензивирање сарадње са УАЕ на више нивоа:

-Министар економије у Влади УАЕ, господин Абдула Бин Тоук Ал Марри, изразио је задовољство што ће бити наши партнери на Инвестиционом форуму који организујемо 7. фебруара у оквиру обиљежавања Националног дана на Еxпо 2020. Добио сам позив да учествујем на Годишњој инвестиционој конференцији крајем марта у Дубаију, а усагласили смо и одржавање мјешовите комисије чиме ћемо додатно оснажити сарадњу двије земље. У наредном периоду интензивираћемо сарадњу са УАЕ на више нивоа, у нади да ћемо ускоро имати повезаност летовима током цијеле године, што је снажно подржано од министра економије у Влади УАЕ- нагласио је Милатовић. 

Министар Спајић је захвалио на позиву за учешће на Годишњој инвестиционој конференцији и нагласио важност размјене искустава. Министар економије УАЕ имао је виталну улогу у покретању иницијатива од националног значаја, чији је циљ био да Дубаи постане град будућности.

-У том смислу нам је и битна размјена искустава, нарочито у сегментима блоцкцхаин-а који видимо и као шансу за развој наше земље. Ми желимо да је Црна Гора земља будућности у региону, али и шире- нагласио је Спајић.

Министар Милатовић је истакао да су овакви сусрети израз заинтересованости обје стране да радимо на унапређењу економске сарадње:

"Наше присуство на Еxпо 2020 донијело нам је огромно искуство и учинило нас доста видљивијим за нека нова тржишта. Захвални смо домаћинима у УАЕ, који су показали изузетан степен гостопримства, али и изразили спремност да помогну развој Црне Горе на више начина, што може бити веома значајна иницијатива.”

У црногорској делегацији су и државни секретари Министарства економског развоја и Министарства финансија и социјалног старања, Милена Липовина - Божовић, Јанко Одовић и Бранко Крвавац.

Током боравка на Еxпо 2020, делегација Црне Горе радила је на припреми обиљежавања Националног дана Црне Горе, који је планиран за 6. фебруара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:20