/ - фото: Министарство пољопривреде
08/06/2021 u 17:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стиjовић-Барбоса: Бразил види Црну Гору као партнера на пољу пољопривреде, шумарства и водопривреде

Министар Стијовић указао на потенциjал за повећање инвестициjа у пољопривредно-прехрамбеноj индустриjи

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стиjовић састао се данас са амбасадором Федеративне Републике Бразил Њ. Е. Едуардом Ботељом Барбосом са коjим jе разговарао о сарадњи у областима пољопривреде и прехрамбене индустриjе, наводи се у саопштењу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Министар Стиjовић jе изразио задовољство поводом одржаног састанка и оциjенио да ће даља сарадња доприниjети унапређењу односа двиjе приjатељске земље, при чему jе указао на потенциjал за повећање инвестициjа у пољопривредно-прехрамбеноj индустриjи, уз истицање да ће Влада Црне Горе креирати повољан оквир да их подржи.

На састанку jе било риjечи и о богатству очуваног биодиверзитета коjи jе значаjан чинилац за унапређење руралног туризма у Црноj Гори.

Амбасадор Барбоса jе нагласио да Бразил Црну Гору види као партнера изаинтересовани су за унапређење сарадње на пољу трговине пољопривредних производа. 

– Пољопривреда је наjзначаjниjа компонента у спољнотрговинскоj размjени Бразила и Црне Горе – истакао је Барбоса.

Такође, исказана jе отвореност за сарадњу по питању трансфера знања у пољопривреди, гдjе Бразил представља jедну од развиjениjих земаља у свиjету по степену примjене нових технологиjа.

Саговорници су се усагласили да jе унапређење трговинске размjене пољопривредних поизвода заjеднички интерес коjим можемо постићи jачање економске сарадње у наредном периоду, закључили су у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 20:00