Jovan Subotić / - PES
25/04/2024 u 14:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Subotić: Uplatom jednokratne pomoći zaposlenima biće ispravljena nepravda prema Institutu Igalo

Pozdravljam izuzetne napore koje je su uložili premijer Milojko Spajić i Vlada Crne Gore da u koordinaciji više ministarstava iznađu način i donesu odluku o uplati urgentne jednokratne pomoći radnicima Instituta Igalo u iznosu od 1.136.000 eura saopštio je poslanik Pokreta Evropa Sad Jovan Subotić.

- Ovom uplatom, biće ispravljen dio nepravde učinjen ovim hrabrim i požrtvovanim ljudima koji su mjesecima nastavili da pružaju zdravstvene usluge kako osiguranicima iz Crne Gore, tako i stranim gostima, uprkos činjenici da nisu primili četiri vezana lična dohotka, naveo je on.

Vlada uplaćuje Institutu 1,136 miliona eura

Kako je dodao Subotić, Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju “Dr Simo Milošević” A.D. Igalo je najznačajniji zdravstveni centar za multidisciplinarno banjsko liječenje i nosilac zdravstvenog turizma u Crnoj Gori u kojem se svake godine liječi oko 5000 osiguranika iz naše države među kojima oko 900 djece.

- U Institutu Igalo ima 568 zaposlenih, mahom Novljana, čijim porodicama zahvaljujem na strpljenju, razumijevanju i zajedničkoj nadi da smo krenuli u rješenje ovog problema za sva vremena. Javni interes države Crne Gore i grada Herceg Novog više je nego jasan u slučaju Instituta. To su svojim angažmanom pokazali i premijer, i ministarka rada i socijalnog staranja i ministar zdravlja. To su pokazale i moje kolege poslanici iz Kluba PES, koji konstantno daju svoj doprinos potencijalnim rješenjima. Izvjesno je da je problem Instituta na početku konačnog raspleta, i da Vlada Crne Gore neće odustati dok ovog giganta ne postavi ponovo na zdrave noge, zaključio je Subotić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 01:35