Владимир Јоковић и Риди Куртези / - Министарство
31/05/2022 u 10:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сусрет Јоковић – Куртези: Пољопривреда заузима посебно мјесто у свијету, сарадњу уздићи на виши ниво

Поред традиционално добрих односа, постоји простор за даље унапређење, посебно у области економске сарадње

Потпредсједник Владе Црне Горе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Владимир Јоковић примио је данас у посјету амбасадора Републике Албаније у Црној  Гори Њ. Е. Риди Куртезија.

Састанку су присуствовали и директор Директората за водопривреду Жељко Фуртула, начелница одјељења за међународну сарадњу Милена Вукотић и Енис Ђокај испред Директората за рурални развој, саопштено је из министарства.

- Амбасадор је честитао министру Јоковићу ступање на дужност и изразио увјерење да ће током његовог мандата наставити и унаприједити добросусједске односе.

Министар се осврнуо на изузетно добре односе Црне Горе и Албаније и нагласио спремност и отвореност за разговоре у циљу додатног јачања истих - наводе из министарства.

image

Са сусрета

- Министарство

Наглашено је да, поред традиционално добрих односа, постоји простор за даље унапређење, посебно у области економске сарадње. Предочена је могућност стварања заједничке понуде у бројним областима и да на тој идеји треба радити у будућности.

Закључено је да пољопривреда заузима посебно мјесто у свијету та да се сарадња у овој области мора уздићи на виши ниво.

Јоковић је упознао амбасадора са спроведеним и развојним активностима на пољу пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и са тренутним статусом испуњавања агенде преговарачких поглавља 11, 12 и 13 на пољу преговора из области пољопривреде, рибарства и безбједности хране. 

Наглашена је посвећеност обије државе имплементацији ЕУ стандарда како због обавеза које произилазе из преговарачких поглавља, а нарочито због чињенице да се увођењем и имплементацијом ЕУ стандарда директно утиче на побољшање стандарда грађана.

Потврђена је обострана спремност да се сарадња између Црне Горе И Р. Албаније додатно ојача и унаприједи, кроз пословну сарадњу, економску активност и трговину  у наредном периоду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 19:14