/ илустрација: Ж.Б.
24/09/2021 u 15:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ТО Будва прва у Црној Гори уводи онлине плаћање такси

Средства уплаћена на овај начин ће бити директно усмјеравана на намјенске општинске рачуне

Туристичка организација Будве је у сарадњи с будванском општином и пословним банкама, прва у Црној Гори увела сервис онлине плаћања преко њеног званичног веб портала.

- Од данас, сви обвезници који, по закону, плаћају боравишну, туристичку и излетничку таксу, као и члански допринос, на сајту www.budva.travel моћи ће да испуне одговарајући образац (уплата такси) у којем ће навести име станодавца и ЈМБГ на који је издато решење о издавању- наводи се у саопштењу ТОБ-а.

Они су објаснили да се уплата може обавити и картицом која гласи на име члана породице или било којег трећег лица у име издаваоца смјештаја.

Приликом коришћења овог сервиса биће прихваћене све врсте платних картица. Једна од погодност за кориснике је и та што су ослобођени плаћања провизије која је до сада била наплаћивана приликом уплате у банкама или поштама у Црној Гори.

Средства уплаћена на овај начин ће бити директно усмјеравана на намјенске општинске рачуне.

- Сервис је доступан на нашем, енглеском и руском језику. Сви обвезници ће, након што уплате новчани износ за чланарину или неку од такси, добити повратни мејл са потврдом да је уплата извршена, што ће пружити бољи преглед евиденције посебно бројним издаваоцима смјештаја на територији будванске општине- наводи се у саопштењу.

Директорица ТОБ-а, Маја Лијешевић, рекла је да су увели и посебну погодност, омогућивши да првих десет физичких лица, који искористе услугу онлине плаћања, добију бесплатне токене који омогућавају електронску пријаву гостију.

Она је додала да је план да тај сервис ускоро буде омогућен и путем веб портала е-управа, као и веб сајтова Општине Будва, путем директног линка ка сајту ТОБ-а и Националне туристичке организације.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. april 2024 12:28