ugovor o djelu ilustracija / - SCOTT GRAHAM/UNSPLASH
29/03/2024 u 13:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tržišna inspekcija: Za10 dana izdato 498 prekršajnih naloga

Tržišna inspekcija je u periodu od 18.do 28. marta vršila pojačane nadzore poslovnih subjekata. U navedenom periodu izvršeno je 475 inspekcijskih nadzora, utvrđeno 309 nepravilnosti.

Za pomenute nepravilnosti izdato je  498 prekršajnih naloga, u iznosu 170.930,00€ i podnijet je jedan (1) Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Nadzor je izvršen u objektima na teritoriji Glavnog grada Podgorice i Zete, Danilograda kao i na teritoriji opština na sjeveru Crne Gore (Bijelo Polje, Berane, Plav, Rožaje, Gusinje, Andrijevica).

U ostalim opštinama nadzori su vršeni po redovnom rasporedu inspektora.

- Važno je naglasiti da je akcenat bio stavljen na subjekte koji posluju van gradskih zona, odnosno u industrijskim zonama i ruralnim područjima. Ove aktivnosti dio su plana novopostavljenog koordinatora za ovaj odsjek - dodaju u saopštenju.

U navedenom izvještajnom periodu izvršeno je ukupno 475 inspekcijskih nadzora, utvrđeno 309 nepravilnosti,  za koje je izdato 498 prekršajnih naloga, u iznosu 170.930,00€ i podnijet je jedan (1) Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

- Posebno zabrinjava činjenica da je kontrolama inspektora u izvještajnom periodu ustanovljeno da 21 subjekt nadzora nije imao prijavu trgovine, a u čak njih 11 nisu vođene evidencije o trgovini, te će se u odnosu na to pojačane kontrole subjekata koji posluju van gradskih zona nastaviti i u narednom periodu - zaključuju iz Tržišne inspekcije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:51