/ - фОТО: ИЛУСТРАЦИЈА
31/03/2022 u 12:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ТУ Монтенегро поносна на рад: Коментари појединаца малициозни, а критике неумјесне

Ми смо државна компанија која има одговорност и прије свега обавезу, према држави и грађанима да информише о финансијским резултатима, каже се у саопштењу

Компанија "То Монтенегро" представила је данас свој годишњи финансијски извјештај, наводећи да су критике појединцаца неконструктивне, коментари малициозни.

- Они су имали прилике да воде одређене компаније, а очигледно су заборавили како су водили посао и са каквим резултатима- навели су у саопштењу. 

Ова авио компанија је данас предала Годишњи финансијски извјештај за 2021. годину.

- ТоМонтенегро је на крају прве године остварио негативан пословни резултат у износу од 4.96М еура, што је у потпуности у складу са буџетом и финансијским пројекцијама за 2021. годину. Пројектовани и остварени резултат је логичан имајући у виду да се ради о првој години пословања, у којој је било потребно успоставити инфраструктуру компаније и инвестирати у основна средства. У наредном периоду нас очекују додатна улагања, како бисмо остварили планирани раст и реализовали стратешке циљеве, задате од стране државе. На данашњи дан компанија је солвентна и не суочава се са ликвидносним, кредитним као ни са каматним ризиком.  Прије годину дана, када још нисмо ни почели са летовима, Агенцији за цивилно ваздухопловство и МKИ-ју смо доставили визију и предлог стратегије, кроз презентацију трогодишњег плана који се даље прилагођавао нестабилним условима и околностима, а у којем су били и пројектовани резултати. Остварени резултати се готово у потпуности поклапају са пројектованим за прошлу годину, што говори да смо од самог старта врло пажљиво и детаљно планирали и водили сваки сегмент пословања. Последњих пар година обиљежиле су велике промјене на глобалном новоу које су посебно утицале на све европске земље. Пандемија која је затворила тржишта, дешавања у Украјини, рекордни раст цијена горива које су у односу на март прошле године увећане за чак 100% утичу у толикој мјери да и веће земље ЕУ већ прогнозирају кризу. Упркос свим глобалним дешавањима, компанија „ТоМонтенегро“ је показала спремност да се брзо прилагођава константним и динамичним промјенама на тржисту и успјела је да оствари резултате сходно дефинисаним плановима- наводе у саопштењу. 

Додали су да су државна компанија која има одговорност и прије свега обавезу, према држави и грађанима да информише о финансијским резултатима, у чему смо врло транспарентни од самог старта.

- Уз то смо врло отворени за сарадњу и радо ћемо уважити сваки предлог који ће допринијети унапређењу пословањ. „То Монтенегро“ је важан дио националне транспортне инфраструктуре и наш циљ је боља повезаност Црне Горе са главним тржиштима, због чега је неопходно и да Влада Црне Горе у својству оснивача буде активно укључена и детаљно прати развој националне авио-компаније као стратешки партнер у даљем развоју. Сигурни смо да ћемо у наредним годинама наставити да растемо као компанија и градимо бренд који ће бити на понос свих- закључује се у саопшттењу. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 08:03