Гранични прелаз Добраково / - Милутин Секуловић
06/08/2021 u 11:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Туристи масовно долазе: На Добракову дневно 25.000 људи

- Прелаз Добраково у општини Бијело Поље дневно пређе између 20 и 25 хиљада људи. Задржавања нису дужа од 20 минута, изјавио је командир станице Граничне полиције Бијело Поље, Вешо Пејовић

Туристичка сезона не јењава у Црној Гори, а о томе најбоље сведочи ''опасада'' граничних прелаза са Србијом, на сјеверу Црне Горе, пишу Новости.

- Прелаз Добраково у општини Бијело Поље дневно пређе између 20 и 25 хиљада људи. Задржавања нису дужа од 20 минута, изјавио је командир станице Граничне полиције Бијело Поље, Вешо Пејовић.

Гужве су свакодневне, нарочито викендом, али и радним данима у пријеподневним и касним поподневним сатима.

- Повремоно дође до кратких застоја, али задржавање путника на овом граничном прелазу није до сада било дуже од 20 минута, каже  Пејовић.

Да подсјетимо, за улазак у Црну Гору осим њеним држављанима прелазак границе и улазак у државу за држављане земаља окружења није потребан тест на корона вирус, као ни потврда о вакцинацији, док су другачији услови за улазак путника из других држава.

У циљу што бржег протока путника путници аутобуса не излазе из њих током контроле, већ службеници контролу врше улазећи у та превозна средства, а ова мјера ће трајати до завршетка туристичке сезоне.    

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 21:02