Херцег Нови / - к.м.
12/06/2021 u 15:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Херцег Новом борави око пет хиљада гостиjу

На основу приjава боравка, 38 одсто гостиjу jе из Србиjе. На другом мjесту jе Русиjа са 24 одсто и на трећем мjесту гости из Босне и Херцеговине, њих 18 одсто, казао је Вуковић

У Херцег Новом тренутно борави око пет хиљада гостиjу, што jе око 43 одсто у поређењу са 2019. годином.

Далибор Вуковић из Туристичке организациjе (ТО) Херцег Нови, казао jе да jе то нешто ниже него што су имали у протеклих мjесец.

– Међутим, можемо слободно рећи да су цифре задовољаваjуће, jер се све своди на проjектовану цифру од 50-60 одсто коjу смо добили од државног врха – казао jе Вуковић агенциjи Медиабиро, преноси Мина Бизнис.

Он jе додао да су гости претежно из региона, а наjвише из Србиjе.

– На основу приjава боравка, 38 одсто гостиjу jе из Србиjе. На другом мjесту jе Русиjа са 24 одсто и на трећем мjесту гости из Босне и Херцеговине, њих 18 одсто. То jе нешто што се уклапа у наше проjекциjе и активности коjе смо радили на маркетиншком плану, jер смо се фокусирали на регион и Источну Европу – поручио jе Вуковић.

Такође, навео jе да су циjене смjештаjа пратиле потражњу, те да су, у односу на 2019. годину, циjене ниже наjвише до 30 одсто.

– Приватни смjештаjи имаjу већу флексибилност, jер могу лакше да раде редукциjу своjих циjена. Хотели то раде опрезниjе, jер jедном драстично спуштене циjене тешко се враћаjу на првобитни ниво – рекао jе Вуковић.

У туристичкоj понуди Херцег Новог, осим сунца и мора, налазе се и пратећи садржаjи.

– Припремили смо пjешаке и бициклистичке туре. Доста нашу понуду базирамо на природном контрасту. Вjеруjемо да би то овог љета могло бити заступљено, имаjући у виду на кампање коjе се засниваjу на боравак у природи. Креирана jе градска тура, коjа се осланjа на новоотворену Кућу нобеловца Ива Андрића – казао jе Вуковић.

Претходна три мjесеца премашила су очекивања неких од хотелиjера. Томе jе свjедочила генерална директорица Лазуре Хотел&Марина Станка Каразиjа.

– Усудила бих се рећи да jе маj био нарочито изнад 2019. године. Нама jе предсезона била феноменална. Броjке нам показуjе да ћемо све до октобра бити на разини 2019. године по резервациjама. Сматрамо да ће таj боокинг константно расти, jер из дана у дан броj резервациjа расте – рекла jе Каразиjа.

У овом хотелу до кориговања циjена дошло jе у предсезони, али у главном диjелу сезоне, како jе навела Каразиjа, тога неће бити.

– Од сада, наша просjечна циjена jе већа него што jе била 2019. године. Смањење циjена ниjе било потребно, што jе феноменално за нас хотелиjере. Туристи траже приватност, мjеста гдjе ниjе масивни туризам и то jе овдjе препознато – закључила jе Каразиjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 14:01