/ - фото илустрација
04/01/2022 u 13:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У ТО Тиват и ТО Котор задовољни туристичким резултатима у овој години

Директори ТО Тиват и Котор, Даница Бањевић и Јован Ристић, сагласни су да ће овогодишња туристичка сезона зависити од даљег развоја епидимиолошке ситуације

Представници туристичких организација Тиват и Котор задовољни су протеклом туристичком сезоном и оствареним приходима.

Директори ТО Тиват и Котор, Даница Бањевић и Јован Ристић, сагласни су да ће овогодишња туристичка сезона зависити од даљег развоја епидимиолошке ситуације.

Бањевић је агенцији Медиабиро казала да је Тиват у протеклих 11 мјесеци, према подацима Монстата, посјетило више од 105 хиљада туриста.

- Ако упоређујемо са 2019. годином, то је око 32 одсто мање долазака, односно 17 одсто мање ноћења- навела је Бањевић.

Она је казала да је тешко у оваквој епидемиолошкој ситуацију планирати шта ће се десити у овој години.

- Вођени овим што се десило прошле године оптимистични смо да ћемо имати добро посјету- рекла је Бањевић.

Према њеним ријечима, и конкурентни ће имати интензивне маркетиншке активности на емитивним тржиштима тако да и у том дијелу морају добро да се припреме.

- Наш фокус ће бити на дигиталним кампањама и пратићемо ситуацију на тржишту. Пласираћемо кампање на оним тржиштима одакле ћемо имати директне авио летове и пратићемо епидемиолошку ситуацију- навела је Бањевић.

Како је казала, структура туриста је била другачије у односу на године прије пандемије и према статистици доминирали су туристи са тржишта Србије, Русије, Украјине, Босне и Херцеговине.

Она сматра да је можда било и могуће да су неке мјере увеле током главне туристиче сезоне, како би пост сезона била боља.

- Опет је питање шта би се дешавало на нашим емитивним тржиштима са којих нам долази велики број туриста. Јер све и да је ситуација код нас била добра, на емитивним тржиштима није била, тако да би на крају било исто- рекла је Бањевић.

Она је поручила да се нада да ће ова година бити пуно боља и да ће остварити резултате добре резултате и у периоду прије сезоне.

Ристић је казао да је додатни проблем организацији представљао и велики дуг који су имали.

- Било је врло компликовано, али мислим да смо се добро изборили са тим и са свим оним што смо себи поставили као задатак, тако да сад можемо да кажемо да је добра сезона иза нас-оцијенио је Ристић.

Када је у питању протекла љетња туристичка сезона и све оне епидемиолошке мјере које су донесене како би она успјела, Ристић сматра да је то допринијело да велики број људи, поготово из региона, дође у Црну Гору.

- Али, пред сам крај сезоне имамо пораст броја заражених. Мислим да смо се сви мало били опустили и да је грешка постојала код контроле унутар угоститељских објеката, јер смо вјеровали да је довољна ковид потврда да се зараза даље не шири- навео је Ристић.

Он је истакао да ће се, уколико епидемиолошка ситуација допусти и уколико се сви буду одговорније понашали, створити добри услови за организацију љетње сезоне.

- Најаве су веома добре, интересовање је на високом нивоу. Оно што знамо да ће Црна Гора бити дестинација број један за госте из најближег окружења- рекао је Ристић.

Према његовим ријечима, познато је и да се крузинг индустрија постепено „враћа у живот“, што је веома битно за Котор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:58