Unija Slobodnih Sindikata / - FOTO: USSCG
26/04/2024 u 10:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Unija slobodnih sindikata: Odlukom Vlade spriječeno dalje osipanje kadra Instituta

Odlukom Vlade da isplati jednokratnu novčanu pomoć radnicima Instituta „Simo Milošević“, nije samo izbjegnut štrajk, već je spriječeno dalje osipanje kadra, što bi u krajnjem vodilo u gašenje kompanije, poručili su iz Unije slobodnih sindikata (USSCG).

Oni su pozdravili aktivnosti Vlade i odluku o uplati jednokratne novčane pomoći radnicima Instituta, od 1,14 miliona eura.

- Tim aktom Vlade izbjegnut je štrajk zaposlenih, ali i više od toga. Spriječeno je dalje osipanje medicinskog i nemedicinskog kadra, što bi u generalnom značilo i gašenje Instituta, rekli su iz USSCG.

Vlada uplaćuje Institutu 1,136 miliona eura

Oni su posebno potencirali važnost najave da će se u narednih 20 dana preduzeti prvi koraci kojim će se, konačno, naći trajno rješenje za Institut koji se nalazi u agoniji godinama unazad.

- Institut je dragulj crnogorskog zdravstvenog turizma i najznačajniji rehabilitacioni centar u regionu, u kojem se, pored ostalog, školuje budući fizioterapeutski kadar, te kao takav ima poseban značaj za našu naciju, rekli su iz USSCG.

Oni su čestitali Sindikalnoj organizaciji Instituta na uspješnim aktivnostima.

- Posebno se zahvaljujemo zaposlenima koji su dali maksimalni doprinos opstanku Instituta i pokazali profesionalnost uredno pružajući medicinske usluge korisnicima, bez obzira što mjesecima unazad nijesu primali zarade i samim tim bili izloženi ekonomskom i svakom drugom stresu, zaključuje se u saopštenju USSCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 11:24