Пејовић / Фото: Иван Петровић Ипе
13/12/2021 u 17:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Унипром тражи да ЕПЦГ формулише уговор

Милутин Ђукановић купује вријеме, цијене из ове компаније

Компанија Унипром, чији је директор Веселин Пејовић тражила је од Електропривреде да јасно формулишу уговор око КАП-а, наводећи да директор ЕПЦГ Милутин Ђукановић покушава да купи вријеме, па се не изјашњава о понуди Унипрома.

Из Унипрома наводе да је Ђукановић на Националном јавном сервису без задршке, на један непримјерен начин, изнио неистине на рачун Унипрома о наводном дугу од 13 милиона еура према Монтенегро Бонусу.

- Kако грађани не би били у заблуди, достављамо копију дописа из компаније Монтенегро Бонус у којој се тачно наводи да је Унипром од датума 19. јула 2014. године до данашњег дана измирио све обавезе и да нема никаквих дуговања према овој компанији. Очигледно је да документа не чита већ их држи у фасциклама а виђели смо чему му исте служе. Надамо се да ће макар испунити јавно дату ријеч и обезбиједити радна мјеста у Електропривреди Црне Горе за оне раднике који ће, као посљедица овакве рушилачке политике, остати без радних мјеста.Поводом данашњих информација које је с јавношћу подијелио Ђукановић, одмах смо упутили допис Електропривреди Црне Горе у којем их позивамо да слободно преформулишу и ускладе ранији допис са чланом 25 закона о облигационим односима. Такође, позвали смо их да такав нацрт уговора доставе чим прије. Наша понуда јасно садржи да тај “уговор“ подразумијева  преузимање постројења на годину дана у којима се производи примарни алуминијум без икакве теретне обавезе према Унипрому И да сав остварени профит припада Електропривреди Црне Горе уз обавезу да по истеку уговора врате постројење  у стање у каквом су га преузели. Овакав нацрт уговора  ћемо потписати, овјерити и вратити у року од једног сата, без исправке или допуне. Наравно, Унипром држи да ће ЕПЦГ одржати ријеч и у складу са њиховом обавезом потписати тај нацрт правног посла базиран  на претходно наведеним премисама- закључују у саопштењу. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 04:26