/ - SRDJA BOLJEVIC
10/01/2023 u 21:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Upućen zahtjev Vladi: Luka Budva da bude vraćena Morskom dobru

Zahtjev Vladi upućen je 10. jaunara

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Opština Budva uputili su zahtjev Vladi Crne Gore da razmotri realizaciju Sporazuma o ustupanju toj opštini na korišćenje Luke Budva.

Zahtjev Vladi upućen je 10. jaunara, a podsjećaju da je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore uputilo Prigovor Privrednom sudu Crne Gore za ukidanje Rješenja od 15. marta 2022. godine, kojim je bilo zabranjeno ovom javnom preduzeću preduzimanje bilo kakvih radnji u pravcu onemogućavanja društva "Dukley Marina" doo Budva u dosadašnjem korišćenju dijela izgrađene obale i akva prostora u zahvatu luke Budva.

Kako napominju u saopštenju, 9. jaunara Rješenjem Privrednog suda Crne Gore usvojen je Prigovor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i ukinuto Rješenje Privrednog suda od 15.03.2022.godine.

-Shodno usvojenom Rješenju, stekli su se uslovi za realizaciju Sporazuma o ustupanju na korišćenje Luke Budva i stvorena je mogućnost da Luka Budva konačno bude vraćena građanima Budve na  korišćenje, čime će biti ispravljena višegodišnja šteta koja je nanijeta opštini Budva- zaključuju u Morskom dobru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 22:14