/ - URA
13/08/2024 u 12:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

URA: Odluka o ukidanju akcije “Stop inflaciji” izazvala divljanje cijena, Spajićevo neznanje građani debelo platili

Odluka Vlade Milojka Spajića da odmah po stupanju na dužnost ukine program "Stop inflaciji", koji je prezentovala prethodna Vlada na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem i ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem, dovela je do divljanja cijena čime su građani Crne Gore stavljeni u izuzetno tešku situaciju, kazali su iz GP URA.

- Program "Stop inflaciji" pokazao se odlično u vremenu kada je na svjetskom nivou buktala inflacija i bio je ključan za stabilizaciju cijena i očuvanje životnog standarda građana u tim izazovnim vremenima. Nažalost, sujetu i neznanje Spajića građani su debelo platili ukidanjem akcije "Stop inflaciji" jer se Crna Gora se suočila sa nekontrolisanim rastom cijena osnovnih namirnica čime je Vlada direktno ugrozila životni standard građana, posebno onih sa nižim primanjima - dodali su u saopštenju.

Građanski pokret URA poziva Vladu Milojka Spajića da hitno preduzme mjere kako bi se zaustavio dalji rast cijena i zaštitio standard građana. U ovim teškim vremenima, neophodno je da se svi resursi usmjere ka zaštiti najugroženijih slojeva društva i obezbjeđivanju osnovnih potreba za sve građane Crne Gore.

Poručuju da će nastaviti da ukazuju "na anomalije koje nam servira Spajićeva vlada i zalagaće se za donošenje odluka koje su u najboljem interesu građana i ekonomske stabilnosti naše zemlje."

Milović: Najavljeni rast plata već je poništen nekontrolisanim rastom cijena

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 17:50