/ - Д.Ј./Беране илустрација
31/12/2021 u 09:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уручена признања најбољим пољопривредним произвођачима

Секретар Секретаријата Божо Премовић одао је признање присутнима на постигним резултатима у области пољопривреде у овој години

Општина Беране уручила је признања најбољим пољопривредним произвођачима у овој години. Пријем за пољопривренике је организовао Секретаријат за пољопривреду, туризам и водопривреду.

Како се наводи у саопштењу Општине Беране, секретар Секретаријата Божо Премовић одао је признање присутнима на постигним резултатима у области пољопривреде у овој години, са жељом да број пољопривредних произвођача из године у годину расте.

Он је нагласио значај едукације пољопривредника што се тиче техника у раду, а у складу са европским и свјетским стандардима. Премовић је рекао да се и у наредној години нада доброј сарадњи између локалне управе и пољопривредних произвођача са територије беранске општине.

Он је позвао све пољопривредне произвођаче да дођу у Секретаријат и предложе које би то мјере у општинском Агробуџету биле њима највише од користи.Општински Агробуџет за ову годину је износио 150 хиљада ЕУР и реализован је у потпуности, а Премовић сматра да ће се реализовати у истом износу и наредне године.

Признања пољопривреницима су традиција у Општини Беране и сваке године се додјељују најбољима за производњу коју су остварили у претходној години у десет категорија. За најбољег из области сточарства на територији Општине Беране изабран је Владан Тмушић из села Тмушиће, док је из области воћарства титула најбољег припала Војину Божовићу из села Вуча.

Што се тиче ратарства најуспјешнији је Никола Петрић из Штитара, а по питању повртарства Милутин Гудовић из Доње Ржанице. Петар Богавац проглашен је за најуспјешнијег пчелара, док је за рекордера у пластеничкој производњи проглашен Радисав Аковић из Доњих Луга.

За угледног произвођача у категорији производње бобичастог воћа одликован је Лутовац Александар из Дапсића. Као и претходних година Секретаријат додјељује награду и диплому за још три категорије. У категорији угледно пољопривредно газдинство награда је припала Радошу Губеринићу из села Горажде. Угледно сеоско домаћинство из области руралног туризма је домаћинство Бућковић Радојице из села Дапсиће за сеоско домаћинство Мокри до.

Ове године је додијељена и награда у категорији очувања традиције и старих заната за коју је признање додијељено Радославу Раковићу из села Лубнице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 19:05