/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
21/03/2024 u 20:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Usvojen Akcioni plan zapošljavanja za ovu godinu

Vlada Crne Gore usvojila je Akcioni plan zapošljavanja za ovu godinu, čije je cilj praćenje smjernica Evropske komisije i unapređenje stanja na tržištu rada.

Iz Vlade su objasnili da je Akcioni plan osnovni instrument aktivne politike zapošljavanja, kojim su utvrđene mjere i aktivnosti usmjerene ka ostvarivanju ciljeva defiinisanih Nacionalnom strategijom zapošljavanja, prenosi MINA.

- Planirane aktivnosti imaju za cilj da prate smjernice Evropske komisije u dijelu implementacije politike zapošljavanja, a koje treba da unaprijede stanje na tržištu rada - kaže se u saopštenju.

Navodi se da su planom definisane 84 aktivnosti, od kojih 25 realizuje Zavod za zapošljavanje, za 15 aktivnosti zaduženo Ministarstvo rada i socijalnog staranja, dok je za sedam aktivnosti zaduženo Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija.

- Ostale aktivnosti sprovode institucije koje svojim djelovanjem direktno ili indirektno utiču na stanje i kretanje na tržištu rada - dodaje se u saopštenju.

Navodi se da je za realizaciju predviđenih aktivnosti planirano okvirno 34,6 miliona EUR, od čega je 30,2 miliona iz Budžeta.

U Izvještaju za prošlu godinu se navodi da je stepen realizacije ukupnih predviđenih godišnjih aktivnosti na nižem nivou od planiranog.

- Od ukupno 66 aktivnosti realizovane su 46 ili 70 odsto, djelimično je relaizovano 11 ili 17 odsto, dok je neraealizovano devet aktivnosti ili 13 odsto - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:57