Valerija Saveljić / foto: srđa boljević
13/08/2024 u 15:54 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Valerija Saveljić više nije izvršna direktorica kompanije EPCG Solar gradnja: Mujović ljut, traži smjene zbog smjene

Odbor direktora EPCG Solar gradnja smijenio je izvršnu direktoricu te kompanije Valeriju Saveljić. Kao odgovor na tu odluku, za koju vjeruje da je politički motivisana, ministar energetike Saša Mujović zatražio je od Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG) da pokrenu postupak za smjenu Odbora direktora EPCG Solar gradnje.

Taj odbor čine Marina Jočić (predsjednica), i članovi Miroslav Doderović, Ahmet Đonbaljaj, Zoran Čolaković, Neđeljko Lekić, Veljko Vasiljević i Igor Vlahović.

Mujović je, kako je saopšteno iz njegovog resora, iznenađen odlukama Odbora direktora EPCG Solar gradnja, koje ne samo da nijesu u skladu sa dogovorenim principima rada koji su usaglašeni na redovnim kolegijumima u Ministarstvu energetike, već su i suprotne osnovnim postulatima saradnje na relaciji ministarstvo – energetski subjekti.

image

Saša Mujović

– Odbor direktora EPCG Solar gradnja smijenio je izvršnu direktoricu Valeriju Saveljić bez bilo kakve argumentacije o propustima u radu koje je eventualno počinila, što navodi na sumnju da se radi o politički motivisanoj smjeni. Ministarstvo, kao ni ministar lično, ne žele da budu dio toga – navodi se u saopštenju.

EPCG će, kako dodaju, biti u obavezi da isplati pozamašnu novčanu nadoknadu Saveljić po osnovu raskida ugovora. Ovo je posebno važno, kako se navodi dalje u saopštenju, zbog dolazeće naredne godine i velikih troškova kojima će biti izložena Elektroprivreda Crne Gore.

Mujović traži smjenu Odbora direktora EPCG Solar gradnje

– Iznenađujuće je i da se ovakve odluke donose uprkos dogovoru da se u septembru razmotre poslovni aranžmani kompanija i rezultati u prvih pola godine, nakon čega bi uslijedili i dalji potezi u kadrovskom smislu, kao i u formuliranju biznis planova – saopštili su iz ministarstva.

Zbog svega navedenog, Mujović je pokrenuo proceduru smjene Odbora direktora EPCG Solar gradnje, "kao logičnog i jedinog mogućeg poteza nakon svih navedenih propusta u radu ovog organa".

Iz EPCG Solar gradnja juče nismo dobili komentar, uz obrazloženje da odbor direktora te kompanije još nije zauzeo stav o zahtjevu ministra Mujovića.

Ni predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutin Đukanović juče nije želio da komentariše odluku ministra Mujovića.

Saveljić je izabrana za izvršnu direktoricu kompanije EPCG Solar gradnja u septembru 2023. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 00:29