Небојша Величковић / - SCREENSHOT
14/06/2021 u 09:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Величковић: Министарство плаћало све доспјеле обавезе

Наравно, имамо проблеме, броjни су. Нико ниjе рекао да их нема. Наjвећим диjелом проблеми датираjу из претходног периода због политике каква jесте била у том сектору, саопштио jе државни секретар у Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, на чиjем челу jе Александар Стиjовић, jе у складу с мjерама о привременом финансирању, плаћало све обавезе коjе су доспиjевале, саопштио jе државни секретар у том ресору Небоjша Величковић.

- Ми немамо никаквих дугова, то jе чињеница - тврди Величковић.

Он jе у Jутарњем програму ТВЦГ саопштио да су са пољопривредним произвођачима у контакту све вриjеме.

- Наравно, имамо проблеме, броjни су. Нико ниjе рекао да их нема. Наjвећим диjелом проблеми датираjу из претходног периода због политике каква jесте била у том сектору. Министарство jе у складу са мjерама о привременом финансирању плаћало све оне обавезе коjе су доспиjевале - рекао jе Величковић.

Редовно су, тврди, измиривали старачке накнаде, за одређене штете и за мљекарски сектор, преноси портал РТЦГ.

- Што се мљекарског сектора тиче, ми до данас немамо агробуџет, али сва плаћања у вези са мљекарским сектором ишла су у динамици као да смо имали агробуџет. На данашњи дан Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде нема дуговања по том основу ниjедном произвођачу - рекао jе Величковић.

Подсjетио је да су приjе десетак дана упутили допис Министарству финансиjа да се помогне мљекарском сектору.

- Очекуjемо позитивну реакциjу, идемо према мљекарима са jедном врстом помоћи за ову специфичну ситуациjу. То jе невезано за агробуџет - додао jе Величковић.

Кашњење агробуџета, како jе рекао, проблем jе, али ако национални буџет буде усвоjен наредних дана, иду брзо са агробуџетом и jавним позивима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:49