Radnici Željezare održali zbor / - FOTO: NEVENA BULAJIć
28/11/2022 u 19:08 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Održan zbor radnika Željezare: Šest mjeseci agonije željzaraca

Želimo da uputimo jednu jasnu poruku i da zatražimo od svih u državi da napokon riješe ovo stanje, a jedino rješenje je da se napokon turski vlasnik oglasi ili da odgovori na ponudu koja je poslala EPCG

Predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović je za novine "Dan" saopštio da je donijeta odluka da u petak, 2. decembra, radnici Željezare posjete zgradu Elektroprivrede Crne Gore, ambasadu Turske, zgradu predsjednika države i zgradu vlade Crne Gore. 

 

- Tada je tačno šest mjeseci od kada smo ušli u ovu upravnu zgradu, od kada je počela agonija radnika Željezare i njihovih porodica. Želimo da uputimo jednu jasnu poruku i da zatražimo od svih u državi da napokon riješe ovo stanje, a jedino rješenje je da se napokon turski vlasnik oglasi ili da odgovori na ponudu koja je poslala EPCG i iskreno se nadamo da će to biti u toku sledeće nedjelje jer radnici više nemaju strpljenja... Mi smo od 1. septembra bez primanja. Tada su dobijene otpremnine koje su blikirane većini radnika zato što su imali kredite. Iskreno se nadam da ćemo u toku ovoga mjeseca napokon poćeti rješavanje problema radnika Željezara - istakao je Vujović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:19