Пејовић на конференцији  / Фото: Дан
08/12/2021 u 11:17 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Пејовић гаси КАП, без посла остаје 500 радника

Након 50 година рада морам саопштити да се КАП затвара, ЕПЦГ је понудила цијену од 127 еура по мегавату, саопштио је он

Извршни власник УНИПРОМ-а Веселин Пејовић саопштио је да има намјеру да угаси Комбинат Алуминијума јер је ЕПЦГ понудила цијену од 127 еура по мегавату.

Раније је ЕПЦГ нудила 120 еура по мегавату, а јуче је изашла са новом цијеном. 

- Након 50 година рада морам саопштити да се и КАП затвара- поручио је Пејовић на конференцији за новинаре која је у току. 

Он је истакао да неће говорити о негативним последицама које ће наступити за економију државе и додао да ће без посла остати преко 500 радника..

Планирано је фазно гашење КАП-а које почиње 15 децембра.

- ЕПЦГ нам је саопштила да ће ако КАП-у понуди садашњу цијену струје, електрична енергија мора да поскупи за грађане. Ја нећу дозволити да грађани трпе због КАП-а - рекао је Пејовић.

ЕПЦГ је саопштила да 100 милиона минуса због КАП-а, ће бити профит ЕПЦГ.

- Вријеме ће показати да ли ће имати толики профит када се угаси КАП. Ако буду имали профит од 100 милиона, онда могу од 1. јануара грађанима да снизе цијену за 50 одсто. Гашење КАП-а чпочиње 15. децембра. Са свим преговорима је завршено. Краткорочно гашење на три мјесеца није извиодљиво и није могуће. Ово је коначан став и коначна одлука - поручио је Пејовић.

Он је истакао да га је у разговору са једним страним амбасадором министар економског развоја Јаков Милатовић окарактерисао као "ајкуклу старог режима".

- Одричем се свега. Не долази у обзир да радим на рачун грађана. Унипрому ни једна Вклада није дала никакву помоћ, а ЕПЦГ је прекршила уговор - реклао је Пејовић.

Према његовим ријечима, ово је први пут да се проблеми и тешкоће којима су оптерећени дијеле са јавношћу.

- Увијек смо их носили сами и колико смо знали и умјели гледали да их превазиђемо да не би оптерећивали јавност. Ми против грађана никада нећемо радити а вјерујем да ће они, с обзиром да ће гашењем KАП-а имати 100 милиона вишка, овај профит подијелити са њима на начин што ће им од јануара смањити цијену струје за 50 посто. Вјерујемо да ће тиме направити одличну ствар за економију Црне Горе, а вама грађанима опет понављам- никада нијесмо нити  ћемо стицати профит преко ваших леђа- навео је Пејовић. 

Истакао је да јавности неће оптерећивати с тим колика је материјална штета за компанију.

- Такође нећемо говорити ни о негативним посљедицама које ће наступити за економију државе, у коначном то и не интересује ове који је воде. Створен је амбијент у коме сам ја као власник представљен на најружнији могући начин. У пословном свијету, а сарађујемо са мултинационалним компанијама пословни кредибилитет и углед људи који представљају фирму није мање важан него његова материјална имовина, технолошке линије и производни капацитети.  Све што сам стекао стицао сам самостално и без нечије помоћи. Називати ме криминалцем, финансијским хоштаплером, истицати да сам махинацијама стицао имовину, без иједног јединог доказа може се тумачити само као једини комуникацијски и друштвени амбијент који познају, њихова кадровска база, без озбиљне и одговорне елите- закључио је Пејовић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:31