Protest radnika Montekarga / - SVETLANA ĆETKOVIć
24/06/2024 u 10:07 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Protest radnika Montekarga: Traže ostavke menadžmenta

Dio radnika Montekarga jutros je održalo protest ispred upravne zgrade Željeznice Crne Gore sa zahtjevom da predsjednik Odbora direktora Miroslav Brajović i izvršna direktorica Dušanka Dragojević podnesu ostavke.

Glavni razlog za traženje ostavki je to što Montekargo poslednji mjesec ne obavlja svoju djelatnost - prevoz robe, pa su zaposleni zabrinuti da kompanija neće imati novca da ispalti zarade.

I dok su radnici iznijeli stav da se menadžmen za svoju nesposobnost krivi zastoj rada Boksita, posljedice rata u Ukrajini, kao pojavu "Kombinovanog preboza", prve privatne kompanije za željeznički prevoz robe koja u Crnoj Gori ima licencu za rad na našem tržištu od prošle godine.

Brajović je saopštio da je mendžent Montekarga sa predstavnicima sindikata u petak iznio problem kompanije u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, gdje je, kako je on rekao donijeta odluka da se Montekargu ostavi tri do šest mjeseci da se konsoliduje transport roba koje su nestale sa tržišta "iz ovog i iz onog razloga".

- Takođe, i da kompanija ne radi narednih mjeseci, radnici će imati zagarantovane plate za naredna tri mjeseca - rekao je predsjednik Odbora direrktora.

image

Protest radnika Montekarga

- SVETLANA ĆETKOVIć
image

Protest radnika Montekarga

- SVETLANA ĆETKOVIć

Dragojević je saopštila da je Montekargo zbog štrajka bivših radnika Boksita u aprilu izgubio 56.400 eura, a junu do sada preko 200.000 eura. Ona je rekla da je oko svije hiljaade radnika u Crnoj Gori ugroženo zbog obustave rada Boksita, sa čime je upoznata Vlada.

Dio okupljenig radnika je pokazao otvorerno nepovjerenje prema tvrdnjama Brajovića i Dragojević.

Većina je iskazala glasno zahtjev da je menadžent dužan da obezbjedi da kompanija radi.

Jedan dio radnika je otvoreno engirao da je Ministarstvo saobraćaja dalo garanciju da će radnici dobiljati plate naredna tri mjeseca.

Država aminovala aranžman Montekarga i CKB banke: Vlada garantuјe za tri miliona kredita

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. jun 2024 10:31