/ - FOTO: SKRINšAT, YOUTUBE
28/02/2023 u 20:53 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Skupština usvojila izmjene i dopune Zakona o akcizama

Ministar finansija Aleksandar Damjanović naveo je da je njihov cilj povećanje poreskih prihoda i smanjenje sive ekonomije

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su set izmjena poreskih zakona.Tako je usvojena i izmjene i dopune zakona o akcizama.

- Prvog dana sjednice Četvrtog vanrednog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2023. godini poslanici su usvojili: Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama; Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o porezu na promet nepokretnosti; Predlog zakona o dopunama Zakona o sprečavanju nelegalnog poslovanja; Predlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti- saopšteno je iz Skupštine.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović naveo je da je  njihov cilj povećanje poreskih prihoda i smanjenje sive ekonomije.

Ranije danas Odbor za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore predložio je amandman kojim je iz predloga izmjena i dopuna Zakona o akcizama izbrisano rješenje da se poveća akciza na gazirana pića, za negaziranu vodu sa dodatkom i ostala bezalkoholna pića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 20:06