Milojko Spajić / - AGENCIJA MINA/X/PRINTSCREEN
29/07/2024 u 19:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Spajić: Nakon 30 godina priče počela realizacija projekta toplifikacije Pljevalja

Kao rođeni Pljevljak, posle 30 i nešto godina priče, vrlo sam srećan da danas možemo konkretne stvari da radimo u Pljevljima i toplifikaciju koja se negdje od djetinjstva spominje počinje prvi put da se radi, poručio je premijer Milojko Spajić povodom početka realizacije projekta toplifikacije Pljevalja.

- Očekujemo da intenzitet radova krene vrlo brzo i da imamo grad koji će da dobije najzad ono što je zasluživao od početka i toplifikaciju i ekološku rekonstrukciju sledeće godine. Očekujemo da radovi napreduju po planu,

Dodao je da će Vlade Crne Gore nastaviti da podržava razvojne projekte i u Pljevljima i svim drugim opštinama.

Izvršni direktor EPCG Ivan Bulatović kazao je da je konačno počela izgradnja glavnog toplovoda.

- Glavni toplovod će ići od Termoelektrane do raskrsnice Vektre Jakić, u dužini 2,3 kilometra. Pritom smo napravili čitav projekat za čitavu toplifikaciju od 6,3 kilometra, tako da očekujemo da će taj projekat vrlo brzo zaživjeti, da ćemo doći do te tačke odakle bi trebalo da krene dalja realizacija, povezivanje sa glavnim toplanama grada. Na taj način ćemo obezbijediti čistiji vazduh za građane Pljevalja, naveo je Bulatović.

On je dodao da su tu još mnogi projekti koji omogućavaju zelenu tranziciju, kao što su mala hidroelektrana Otilovići, ekološka rekonstrukcija koja će definitivno uticati na kvalitet vazduha građana Pljevalja.

- Samim tim stvaraju se preduslovi za jedan čistiji i zdraviji grad kakav treba da budu Pljevlja, naveo je Bulatović.

image

Ivan Bulatović

- AGENCIJA MINA/X/PRINTSCREEN

Ministar energetike Saša Mujović je naglasio da su Pljevlja danas veliko gradilište.

Kako je kazao, pored ovog projekta, aktuelni su i brojni drugi, koji idu u prilog tezi da Pljevlja predstavljaju veliko gradilište.

- Toplifikacija, ekološka rekonstrukcija TE Pljevlja, mHE Otilovići i rekonstrukcija gradskog vodovoda su zaista krupni koraci u pravcu kreiranja ambijenta u kome će Pljevlja biti veoma ugodno mjesto za život, mjesto iz kog mladi više neće odlaziti, istakao je Mujović.

On je naveo da je Vlada za osam mjeseci uradila mnogo i da su napravljeni veliki koraci.

- Krenuli smo, nećemo stati i želimo da ispunimo obećanje da će Pljevlja biti ugodan kutak za život, rekao je Mujović.

Predsjednik Opštine Pljevlja, Dario Vraneš, kazao je da je danas istorijski dan za Pljevlja.

On je naglasio da toplifikacija Pljevalja predstavlja primjer sjajne saradnje između države, lokalne samouprave i najvećih kompanija.

- Opština Pljevlja će uložiti maksimalan napor da realizuje sve obaveze u sklopu tog projekta, a nema sumnje u to da će saradnja između različitih nivoa vlasti i privrede i u narednom periodu biti efikasna, na zadovoljstvo svih naših građana, naveo je Vraneš.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 00:51