фото: Влада / - SASAMATIC
19/01/2022 u 17:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада оснива Комисију за процјену штета од елементарних непогода, на челу Стијовић

Задатак Комисиjе jе да, на основу извjештаjа општинских комисиjа за процjену штета на териториjи Црне Горе и поjединачних захтjева, утврди одговараjућу накнаду за насталу штету и предузимање других активности у циљу санациjе посљедица од насталих штета

На сједници Владе донијета је Одлука о образовању и саставу Комисиjе за процjену штета од елементарних непогода, на чиjем челу jе министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стиjовић.

 -  Задатак Комисиjе jе да, на основу извjештаjа општинских комисиjа за процjену штета на териториjи Црне Горе и поjединачних захтjева, утврди одговараjућу накнаду за насталу штету и предузимање других активности у циљу санациjе посљедица од насталих штета - наводе из Владе.

Uсвоjена jе Информациjа о изградњи и потписивању Споразума о регулисању међусобних права и обавеза за функционисање Националне референтне фитосанитарне лабораториjе и прихваћен текст Споразума.

У складу са тим, Влада jе дала сагласност за надоградњу ИВ спрата обjекта у ком се налази Биотехнички факултет коjи ће се користити за просториjе будуће Националне референтне фитосанитарне лабораториjе и за канцелариjе Биотехничког факултета.

 - Како би Црна Гора испунила мjерила за затварање преговора у Поглављу 12 дужна jе, поред осталих обавеза у овом изузетно захтjевном и комплексном поглављу, обезбиjеди у функционисање Националне референтне фитосанитарне лабораториjе. Изградња, опремање и акредитациjа Националне референтне фитосанитарне лабораториjе биће финансирана из средстава Другог Проjекта институционалног развоjа и jачања пољопривреде Црне Горе (МИДАС 2), у износу од 1,3 милиона еура - додају они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:34