Са сједнице Владе / - BOJANA CUPIC/Гов.ме
15/07/2021 u 19:21 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада продужила рок за израду техничке документације за рудник Брсково

Како се истиче из Владе, проjектом „Рудник Брсково” jе проjектовано три милиона еура концесионе накнаде годишње, око 330 запослених и 2,3 милиона еура пореза на добит

Влада jе усвоjила Информациjу о реализациjи Уговора о концесиjи за детаљна геолошка истраживања и експлоатациjу сулфидне полиметаличне руде (Пб, Зн, Цу, ФеС2 и осталих пратећих сулфида метала) на истражно-експлоатационом простору бившег рудника „Брсково” код Моjковца.

– У Информациjи jе наведено да се концесионар обратио Министарству капиталних инвестициjа захтjевом за измjену рокова у погледу извршења обавезе израде рударске техничке документациjе и прибављања одобрења, дозвола и сагласности неопходних за извођење рударских радова у року од двиjе године од 25. jула 2019. године, тj. од датума уласка у нову фазу реализациjе Уговора. У образложењу захтjева Концесионар наводи административна кашњења настала од 8. маjа 2020. године, позиваjући се на члан Уговора коjим jе прописано да период траjања концесиjе из овог уговора ће се продужити и за временски период кашњења надлежних органа у издавању неопходних одобрења за рад концесионара – наводи се у одлуци.

Како се истиче из Владе, проjектом „Рудник Брсково” jе проjектовано три милиона еура концесионе накнаде годишње, око 330 запослених и 2,3 милиона еура пореза на добит.

– Влада jе задужила Министарство капиталних инвестициjа да анексом уговора о концесиjи продужи рок за израду рударске техничке документациjе и прибављање одобрења, дозвола и сагласности за испуњавање услова за експлоатациjу минералне сировине и за добиjање одобрења за извођење радова по главном рударском проjекту експлоатациjе на истраженим лежиштима „Жута Прла, Вишњица, Брсково и Игришта због непостоjања претпоставки за издавање урбанистичко-техничких услова – истиче се у одлуци Владе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 10:10