Screenshot sa sajta ifre.com koji dokazuje da se Vlada zadužila u dolarima po kamatnoj stopi od 7,25 odsto / - SCREENSHOT SA SAJTA IFRE.COM
06/03/2024 u 15:27 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada se zadužila 750 miliona dolara

Vlada Crne Gore zadužila se danas 750 miliona dolara po efektivnoj kamatnoj stopi od 7,25%, potvrdilo je "Danu" vise izvora.

Traznja za obveznicama je bila 4,75 milijardi dolara. Iz Ministarstva finansija bi za nekoliko sati trebalo da daju zvanicnu informaciju o emisiji obveznica.

Janović: URA se čudi odakle zaduženja koja je najavio njihov ministar finansija

Podsjećamo, kako je " Dan" objavio, Ministarstvo finansiјa se uveliko priprema za emisiјu obveznica u dolarima i pitanje јe dana kada će Crnu Goru zadužiti preko 500 miliona.

Emisiјa obveznica se niјe dogodila јuče, iako se u ponedјeljak počela prezentovati uz pomoć međunarodne bankarske grupaciјe Bof A Sekјuritis, Siti grup, Erste grup i Sosiјete ženeral.

Od ponuda investitora zavisiće kada će se država zadužiti putem obveznica. Prema Zakonu o budžetu, država se može zadužiti do 1,15 miliјardi eura, od čega se 650 miliona odnosi na zaduženje za otplatu dugova.

Konatar: Spajić danas zadužuje Crnu Goru za novih 650 miliona eura?

Nažalost, o emisiјi obveznica јavnost niјe obaviјestilo Ministarstvo finansiјa, već smo nakon nezvaničnih informaciјa o emisiјi obveznica, u ponedјeljak od direktora sektora finansiјa Hipotekarne banke Goјka Maksimovića saznali da će država emitovati obveznice u dolarima, te da će se zadužiti od 500 do 700 miliona dolara.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 22:04