Agencija za civilno vazduhoplovstvo / - AGENCIJA ZA CIVILNO VAZDUHOPLOVSTVO
01/09/2023 u 15:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada smijenila Vlahovića, Savjet ACV ga postavio za direktora

Ova odluka izazvala je negodovanje drugih kandidata zbog činjenice da je Vlahovića nedavno smijenila Vlada sa mjesta člana Savjeta ACV zbog neispunjenja zakonski propisanih uslova

Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo izabrao je juče Vladislava Vlahovića za direktora ACV. Ova odluka izazvala je negodovanje drugih kandidata zbog činjenice da je Vlahovića nedavno smijenila Vlada sa mjesta člana Savjeta ACV zbog neispunjenja zakonski propisanih uslova, a gotovo identični su potrebni i za kandidaturu za direktora, te ističu da ne znaju šta se u međuvremenu promijenilo.

Upravo to je, kako saznaje portal ADRIA iz ACV, bio glavni razlog zbog kojeg je upućeno pismo premijeru Dritanu Abazoviću da ispita cijeli tok konkursa, te navode da su kriterijumi bili sniženi u odnosu prethodne konkurse.

U pismu, u koji je portal ADRIA imao uvid, piše da je Vlahović smijenjen sa mjesta člana Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo zbog neispunjavanja zakonskih normi. Konkretno, u pismu se navodi da je smjena uslijedila jer nisu ispunjeni uslovi iz člana 9 stav 7 Zakona o vazdušnom saobraćaju.

- Za predsjednika i člana Savjeta može biti imenovan državljanin Crne Gore koji ima visoku stručnu spremu saobraćajne, tehničke, pravne ili ekonomske struke i najmanje pet godina radnog iskustva - jasno piše u članu 9 stav 7 Zakona o vazdušnom saobraćaju.

Dalje, u pismu se ističe da su isti uslovi traženi i konkursom za direktora, te je nejasno kako su odjednom ispunjeni uslovi.

- Član 12 stav 3 kaže – Za direktora može biti imenovano lice koje ispunjava uslove iz člana 9 st. 7 i 8 ovog zakona - ističe se u pismu.

Takođe, od premijera se zahtijeva da ispita i slučaj prijave na konkurs Radoja Karadžića, iako je član Savjeta ACV, te da je Vlada trebala i o tome da se izjasni, a to još nije urađeno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 10:28