са састанка / - фото: Министарство економског развоја
01/12/2021 u 18:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада упозната са проблемима бивших радника “Кошуте” и “Обода”: Проблеми се не могу ријешити за годину дана

На састанцима су презентовани броjни проблеми са коjим су се у претходном периоду суочавали бивши радници ових предузећа

Представници Министарства економског развоjа на челу са државном секретарком Миленом Липовином-Божовић састали су се данас са представницима некадашњих радника “Кошуте” и “Обода”. Састанцима су присуствовали савjетник потпредсjедника Владе Филип Аџић и посланица Зденка Поповић коjи су изразили велико интересовање за рjешавање проблема ових бивших радника.

image

са састанка

- фото: Министарство економског развоја

На састанцима су презентовани броjни проблеми са коjим су се у претходном периоду суочавали бивши радници ових предузећа. Захтjеви некадашњих радника “Кошуте” долазе из периода када jе први пут у овом предузећу уведен стечаj, тачниjе 1996. године, од када радницима ниjе исплаћено девет заосталих зарада, као ни испоштована друга права из радног односа.

На одвоjеном састанку, и представници радника бившег “Обода” упознали су представнике министарства о неправди коjа их jе задесила.

- Желим да истакнем да не постоjи Влада коjа у jедноj години може риjешити све нагомилане проблеме радника, али постоjи искрена воља и жеља да се размотре могућности и покушаjу наћи одржива и законита рjешења како би се макар дио неправде могао исправити - казала jе државна секретарка Милена Липовина-Божовић.

Управо jе и Закон о финансиjскоj подршци за бивше раднике из сектора металске и рударске индустриjе први корак у том правцу, закључила jе Липовина-Божовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:27