/ - FOTO: CAR GIRL, UNSPLASH - EURO
12/09/2024 u 16:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Usvojena informacija za potrebe finansiranja Projekta rekonstrukcije javnih zdravstvenih ustanova

Vlada je usvojila Informaciju o zaključivanju Ugovora o grantu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) za potrebe finansiranja Projekta rekonstrukcije javnih zdravstvenih ustanova Kliničkog centra Crne Gore, Opšte bolnice Bijelo Polje i Opšte bolnice Cetinje

I to, kako je saopšteno iz Vlade, u cilju unapređenja energetske efikasnosti objekata, i prihvatila tekst Ugovora.

- U skladu s odredbama i uslovima Opštih uslova Fonda, Banka je saglasna da Državi odobri bespovratna sredstva u iznosu koji ne prelazi 2 miliona eura iz sredstava za proširenje Fonda, podložno uslovima i pod uslovima utvrđenim u ovom Ugovoru, za nabavku određene robe, radova i usluga u vezi s Projektom. Za potrebe Ministarstva zdravlja, EBRD banka je izradila studiju izvodljivosti za Projekat rekonstrukcije javnih zdravstvenih ustanova Kliničkog centra Crne Gore, Opšte bolnice Bijelo Polje i Opšte bolnice Cetinje u cilju unapređenja energetske efikasnosti objekata - navode u saopštenju.

Dodaju da pored energetskih audita, izvršena je i procjena strukturnog stanja zgrada, kao i pregled prisustva azbestom kontaminiranih materijala (ACM) u građevinskim materijalima.

- Ukupni investicioni trošak renoviranja bolnica uključenih u investicioni program iznosi 13,5 miliona eura, uključujući 20 % nepredviđenih troškova. Osim ako Banka drugačije ne odredi, nabavka svih stavki finansiranih grantom biće regulisana Pravilima o nabavkama EBRD-a. Stavke finansirane grantom će se nabavljati putem otvorenog tendera, kako je navedeno u Članu 3 Odeljka IIl Pravila o nabavkama EBRD-a - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 23:12