EPCG ŽELJEZARA NIKŠIĆ / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
30/05/2024 u 11:25 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vujović: Radnici Željezare su sposobni za rad, ali je problem što imamo nesposobnu direktoricu

Nakon što je juče Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore SD Nikšić (EPCG) usvojio jedini predlog Ponude švajcarske kompanije 8B Capital S. A. koja je data u formi Nacrta ugovora o zakupu željezničkih pogona “EPCG Željezara Nikšić”, izvršna direktorica ove firme Nevenka Janković jutros je u posljednjem momentu otkazala obraćanje medijima ovim povdom i zabranila ulaz u fabriku.

Ovaj čin oštro je osudio predsjednik Sindikata radnika "EPCG Željezara Nikšić" Ivan Vujović, ističući da je "to više nego sramota"

- Očigledno se vraćamo u vrijeme turskog vlasnika, jer ona je očigledno preuzela njihove metode rada, tako da vam je jasno s kakvim profilom osobe mi imamo problem već duži period. Radnici Željezare i sada rade i u poljednjih mjesec dana pokazali su želju za radom. Radnici Željezare su sposobni za rad, ali je problem što imamo nesposobnu direktoricu, koja nije sposobna ništa da obezbijedi bez EPCG - kazao je Vujović i dodaje da radnicima nije obezbjeđena ni aprilska zarada. 

U ime radnika, Vujović predlaže smjenu direktorice "kako bi fabriku vodila EPCG". 

- Ona je tu da vara ljude, kako radnike, tako i medije i sve ostale u državi - navodi Vujović. 

U odluku o zakupu Željezare i ostalih procedura, navodi Vujović, radnici ne žele da se miješaju.

Usvojen predlog ponude o zakupu proizvodnih kapaciteta “EPCG Željezara Nikšić”

- Taj proces treba da vodi država  i EPCG a na nama je da čekamo odluku koju će oni donijeti i da radimo sa postojećim poslovima koje imamo, a što se tiče procesa proizvodnje u Čeličani i Kovačnici, spremni smo da odgvorimo i na taj dio posla - kaže Vujović i dodaje da očekuju da novi investitor ne bude kao i prethodni zbog kojih su i Željezara i država ostajali u minusu, a radnici na ulici. 

Inače, u jučerašnjem saopštenju Odbora direktora EPCG stoji da će usvojen Nacrt ugovora biti upućen Vladi Crne Gore na dalju proceduru. 

- Ugovor o zakupu proizvodnih kapaciteta “EPCG Željezara Nikšić” trebalo bi da bude zaključen nakon izjašnjenja Vlade Crne Gore o prihvatanju uslova ponude i odluke Skupštine akcionara o davanju saglasnosti za zaključenje ovog akta - navedeno je u jučerašnjem saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. oktobar 2024 08:35