/ IVAN PETROVIC-IPE
10/12/2021 u 20:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вукчевић: Пејовић понудио да ЕПЦГ преузме КАП на годину

Куповина Комбинат алуминијума Подгорица овом тренутку је немогућа, саопштио је главни менаџер КАП-а Небојша Дожић

Директор фирме Унипром Веселин Пејовић у чијем власништву се налази Комбинат алуминијума Подгорица, понудио је да ЕПЦГ на годину дана преузме КАП без накнаде, а да преузме сав профит. То је, у емисији "Оквир" на ТВЦГ, члан Одбора директора Унипрома Зоран Вукчевић.

- Његова понуда је, управо због радника и јавнсоти, да не би ЕПЦГ трпјела штету од 80 милиона еура дајући приватнику у џеп, новац који би она могла валоризујући струју на тржишту уплати у буџет па врати радницима, Пејовић је понудио да се тих 80 милиона повећају за продајну цијену алуминијума на берзи - саопштио је Вукчевић.

Казао је да је Пејовићева понуда неопозива.

 - Све фабрике и технолошке линије, комплетан менаџмент ако одговора, стручну радну снагу, да ЕПЦГ преузме КАП на годину дана, да постројења која су технолошки у завидном новоу, која су у пуном капацитету производње, да без наплате преузме, а да сав профит иде ЕПЦГ - саопштио је Вукчевић, преноси Портал РТЦГ.

Пејовићева рачуница је, како је додао, да ће радити са минусом на понуђену цијену.

 - А он да ради и стиће профит, а да радници трпе, што му се спочитава, неће -  истакао је Вукчевић.

Он је рекао да је власник Унипрома одлучио да прекине комуникацију са Владом, јер је, како је казао, та Влада демагошка, политиканска и служи се флоскулама.

 - Влада злоупотрељава његово присусутво - казао је Вукчевић.

Предсједник Одбора директора ЕПЦГ Милутин Ђукановић је казао да ће се та компанија на понуду Пејовића изјаснити у најкраћем року.

 - Ја имам лични став, али немам право да га овдје изнесем - казао је Ђукановић и рекао Вукчевићу да понуду изнесу писмено.

Он је казао да је Црна Гора по свим основама било разорено друштво.

- Изигравати да су појединци жртве система, да су дали свој живот, а имају енормно богатство, причати о томе, мислим да није фер - истакао је Ђукановић.

Он је подсјетио да је против Пејовића и бившег премијера Душка Марковића поднио кривичну пријаву због трговине ЦО2 кредитима.

Куповина КАП-а у овом тренутку немогућа

Куповина Комбинат алуминијума Подгорица овом тренутку је немогућа, саопштио је главни менаџер КАП-а Небојша Дожић.

Дожић је, у емисији "Оквир" на ТВЦГ, још једном демантовао је информацију Министарства капиталних инвестиција да је Унипром данас издао налог за планско гашење ћелија у електролизи.

 - Док још постоји нека шанса постоји и нада. До 15. децембра има још дост . На предлог радника сам био на синоћњем састанку, јер су они мислили да ће Влада и ЕПЦГ да купе КАП. Њима је то све поприлично ново, само смо констатвали да за ту трансакцију је потребно огромно вријеме - казао је Дожић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:29